Për herë të parë në histori, boshnjakët do të kenë kandidatin e tyre për president të Maqedonisë – Mersiha Smailloviq

Për herë të parë në historinë e Maqedonisë, boshnjakët do të kenë kandidatin e tyre për president të vendit. Bëhet fjalë për Mersiha Smailoviq, e cila do të jetë kandidate e Bashkimit Demokratik Boshnjak, shkruan TV21.

Mersiha Smailovic është avokate dhe aktiviste civile.

Në angazhimin e saj qytetar është aktive në fushën e avokaturës për të drejtat e njeriut, diskriminimin, barazinë gjinore, të drejtat e grupeve etnike etj.
Punimet e saj kërkimore mbi të drejtat e refugjatëve, islamofobinë, të drejtat e grave janë botuar në disa botime vendore dhe ndërkombëtare.

Ajo ishte e përfshirë në mënyrë aktive në misione të shumta humanitare në nivel global dhe lokal.
Mersiha u diplomua në Universitetin e Sh. Kirili dhe Metodi në Fakultetin Juridik, dhe aktualisht është duke ndjekur studimet master në të Drejtën Ndërkombëtare në të njëjtin universitet.

Ajo është alumne e organizatës amerikane Vital Voices, e cila u themelua nga Hillary Clinton dhe synon të edukojë dhe mbështesë gratë në politikë.

Mersiha ka lindur në Shkup, është e martuar dhe nënë e dy vajzave

Po ashtu është pronare e kompanisë për shërbime financiare dhe juridike NAHLA CONSULTING, ku aktualisht punon me kohë të plotë.