Browsing Category

Libra/Poezi

Të fjeturit bezbardhë

Poezi nga Ismet Tahiraj Terri shtrihet sa më dendur  Për t’ parë ne kacabujt  Dhe urrtjën e errët në sytë tonë.  Po kush e lë mollën n’ peshore  Dhe peshën e fajit në gotë.  Ai apo ajo që flasin rrafsh  Shtrihet pezhgve…
Lexo më shumë

NËNË TEREZA

Poezi nga Argjira Ukimeri Nënë Tereza Nënë e Universit Prehet lartë në Qiell Prehet afër Diellit Shpirti i saj i ndritur E ndriçon Atdheun Bashkë me Ibrahimin Bashkë me Skënderbeun Së bashku me Ademin E me qindra dëshmorë…
Lexo më shumë

FEMRA TË DËNUARA

Ato, si ajo grigja që shtrirë mbi rërë rri menduar, U hedhin horizonteve të deteve shikime të dridhura, Këmbët duke dashur t’i prekin, duart duke i afruar Mes ligështimeve të ëmbla e rrëqethjeve të hidhura. Ca prej tyre që kanë pritur…
Lexo më shumë