Ndryshimi i numrit të klubeve në Serie A, u mor vendimi përfundimtar

Pas Asamblesë së sotme të mbajtur në Milano, Lega Serie A lëshoi një njoftim për të shpjeguar situatën dhe vendimet e marra gjatë takimit mes përfaqësuesve të 20 klubeve të Serie A, me një nga temat e ditës që kishte të bënte me formatin e ardhshëm të kampionatit dhe mundësia e uljes së numrit të skuadrave pjesëmarrëse, nga 20 në 18, raporton ABC.

“Lega Serie A miratoi sot, gjatë Asamblesë së mbajtur në selinë Rosellini, dokumentin e saj të politikës që përmban propozimet për reformën e futbollit italian.

Gjatë të njëjtit takim, nevoja absolute për të ruajtur statutin federal të së drejtës së marrëveshjes, si në sistemet kryesore të futbollit Europian. Për më tepër, formati aktual me 20 ekipi i kampionatit të Serie A është konfirmuar dhe nuk ndryshon”, shkruhej në njoftim.