Ministria e Shëndetësisë: Për shkak të defektit të kompresorit, një pjesë e operacioneve u shtynë për dy ditë, por jo rastet urgjente

Nuk janë të sakta informatat për gjoja kolaps në Qendrën Klinike, njofton Ministria e Shëndetësisë, pasi sot VMRO-DPMNE përmes një komunikate ka akuzuar se për tre ditë të gjitha sallat operative të Qendrës Klinike kanë qenë jashtë funksionit dhe pacientët urgjent dhe në rrezik për jetën nuk mund të merrnin shërbimin e nevojshëm, transmeton Portalb.mk.

Ministria e Shëndetësisë thotë se ka pasur mosfunksionim të njërit prej kompresorëve, për këtë arsye prej dy ditësh nuk janë bërë ndërhyrje tek pacientët që ishin në listën e pritjes dhe jo tek rastet urgjente.

“Është defekt i njërit prej kompresorëve, për shkak të të cilit shumë instrumente varen nga presioni që gjenerojnë pompat, prandaj për dy ditë u shty programi zgjedhës, jo rastet urgjente. Problemi është rregulluar dhe nuk ka pasur asnjë defekt me oksigjenin”, thuhet në reagimin e Ministrisë së Shëndetësisë.

Nga aty shtojnë se të martën është mbajtur takim me drejtorët e Spitalit të Përgjithshëm të Qytetit “8 Shtatori”, TOARILUC, Klinikën për Kirurgji Digjestive dhe KARTI dhe është arritur marrëveshja dhe miratimi i planit se si bëhet bartja. e pacientëve do të bëhet kur të ketë filluar renovimi i KARTI.

Nga Shëndetësia thonë se stacioni i kompresorit është dashur të ndërrohet para tre vitesh dhe bëjnë të ditur se janë duke u bërë aktivitete për kontrollin e të gjitha stacioneve të kompresorit në Qendrën Klinike dhe do të qasemi shpejt në ndërrimin e atyre që janë të amortizuara.

Ministria e Shëndetësisë bën thirrje që informacionet të mos keqpërdoren nga partitë politike për grumbullimin e pikëve politike.

Ata sot në një deklaratë nga VMRO-DPMNE kanë akuzuar se nuk lejohet të ndodhë kolaps në nivelin terciar, ku trajtohen situata urgjent dhe se kjo ndodh për herë të parë në historinë e shëndetësisë së Maqedonisë.

“Qeveria e paaftë që nuk u kujdes për infrastrukturën, përveç shembjes së bllokut kirurgjik të Qendrës Klinike, i cili ishte jashtë funksionit për tre ditë, tani sipas informacioneve, certifikata për portalin FSSh ka skaduar për pesë ditë dhe nuk është në funksion”, thuhet në njoftimin e VMRO-DPMNE-së.