Ligue 1 është jashtë “top-5” ligave më të mira evropiane!

Holanda ka kaluar Francën në renditjen e fundit të ligës UEFA, bazuar në paraqitjet e klubeve në garat evropiane gjatë pesë sezoneve të fundit, raporton ABC. Edhe pse Ligue 1 është ende në pesë ligat më të mira në renditjen e fundit të kontribuesve të UEFA-s, ajo është zhvendosur nga klubet e Eredivisie.

Paris Saint-Germain është i vetmi klub që nga Monaco në 2004 që arrin në finalen e Ligës së Kampionëve, ndërsa paraqitja e Marsejës në finalen e Ligës së Evropës në vitin 2018 ishte gjithashtu e para e tyre që nga viti 2004.

Ndërkohë, sukseset e fundit të ekipeve holandeze në Evropë, përkatësisht vrapimi i Feyenoord në finalen e Europa Conference League në 2022, si dhe Alkmaar arritja në gjysmëfinale këtë sezon, i kanë dhënë Eredivisie një numër të konsiderueshëm pikësh.

Shumë tifozë kanë kërkuar më parë që UEFA të ndryshojë sistemin e renditjes në mënyrë që të përfaqësojë siç duhet ligat kryesore të Portugalisë, Belgjikës dhe Holandës.

Portugalia, Belgjika dhe Austria plotësojnë pjesën tjetër të top 10.