Hakerët vodhën 200 milionë dollarë nga një kompani crypto

Hakerët vodhën 200 milionë dollarë nga firma kripto Mixin mëngjesin e ditës së Shtune tha kompania përmes një postimi në rrjetin social X, raporton PCW.

Mixin, kompani e seli në Hong Kong, tha se databaza e ofruesit të sa të shërbimeve cloud u sulmua nga hakerët duke çuar në humbjen e disa aseteve me vlerë rreth 200 milionë dollarë.

Mixin përshkruhet si një rrjet për transferimin e aseteve digjitale. Ka 1 milionë përdorues sipas uebsajtit të tij.

Përmes X njoftoi se ka ndërprerë tërheqjen e fondeve nga përdoruesit por tha se transferimit nuk janë prekur ndërsa shërbimet do të rihapen pasi dobësitë janë zbuluar.

Vitin e kaluar hakerët vodhën kripto me vlerë 3.8 miliardë dollarë dhe 2022 është viti më i keq ndonjëherë sipas firmës blockchain Chainalysis.