Banorët e Karposhit kërkojnë që parkimi zonal të jetë si në komunën Qendër, me parking përpara ndërtesave vetëm për rezidentët

Një grup i qytetarëve të lagjeve të Shkupit Karposh 1 dhe 2 kërkojnë që parkimi zonal, i cili së fundi ka filluar të realizohet në komunën e tyre, të bëhet sipas komunës fqinje Qendër, me parkingje të veçanta për banorët. Qytetarët të cilët kanë kontaktuar redaksinë e SDK, pasi NP Parkingu i Qytetit ka filluar me shënjimin e hapësirave të parkimit para objekteve të tyre, besojnë se zgjidhja aktuale nuk do ta zgjidhë problemin e parkimit me të cilin përballen çdo ditë, transmeton Portalb.mk.

“Ne si banorë të Komunës së Karposhit ndihemi të mashtruar nga NP Parkingu i Qytetit. Zgjidhja e propozuar për parkimin në komunë është e papranueshme për qytetarët dhe si e tillë nuk e zgjidh problemin me të cilin ballafaqohemi çdo ditë me hapësirën e parkimit. Mos vendosja e parkingjeve për banorë, pra shndërrimi i çdo zone të mundshme në parkim publik për të gjithë nga kudo, madje edhe përballë parkingjeve para ndërtesave dhe para garazheve në Karposh, të cilat deri më tani janë shfrytëzuar kryesisht nga banorët e atyre banesave, vetëm sa e thellon problemin se me kë po përballemi”, thonë këta qytetarë.

Ata shtojnë se në mënyrë shtesë, nëse jo problemi kryesor, është se fakultetet në Karposh, si Fakulteti i Inxhinierisë, Teknologjisë dhe FINKI, nuk e hapin hapësirën e tyre të parkimit rreth kampusit për automjetet e studentëve të tyre dhe kështu bllokojnë komunën. 

“Ne si qytetarë të Karposhit kërkojmë që të futet një model parkimi siç është modeli me parkim në PKQ, përkatësisht në komunën e Qendrës. Për të ditur se cili është parking rezident i një ndërtese të caktuar, dhe cili është parking në një hapësirë ​​publike për të gjithë. Zgjidhja është ofruar tashmë, ajo vetëm duhet të zbatohet. Kur u paraqit zgjidhja e problemit, u ofrua kjo zgjidhje për të cilën po flasim tani dhe për këtë arsye ne si qytetarë pranuam që të vendoset zonimi”, thanë qytetarët të pakënaqur.

Pagesa për parkingjet e zonuara në komunë duhet të nisë këtë muaj. Së pari, do të vendoset parkimi në zona në rrugën Orce Nikolov dhe rrugët anësore në lagjen Karposh 1, e cila kufizohet me Komunën Qendër. NP Parkingu i Qytetit tashmë ka shënjuar hapësirat e parkimit dhe janë vendosur tabelat e faturimit. Parkimi do të kushtojë 25 denarë në orë. Parkimi për qytetarët që banojnë aty do të jetë falas për dy automjete.

Kujtojmë se parkimi në komunën e Karposhit do të kushtojë 25 denarë në orë.