Browsing Tag

Na Shkruani

E drejta qytetare për antikorrupsion!

Qeveria në ikje e humbi luftën ndaj problematikës kryesore në vend, korrupsionit, njëlloj si qeveritë paraardhëse. Premtimet e qeverisë në ikje, për të luftuar krim-korrupsionin mbetën retorikë e programeve partiake dhe korridoreve…
Lexo më shumë

Diplomacia e globalizimit

Koha e turbullt në të cilën jetojmë është plot me procese të turbullta. Prania e faktorit ekonomik në ndërtimin e marrëdhënieve ndërkombëtare është e pashmangshme. Shtetet që e bazojnë fuqinë e tyre në epërsinë ekonomike dhe supremacinë…
Lexo më shumë

Doracak: Një ditë pas zgjedhjeve

Shkruan: Blendi Hodai 1. Në një shtet pluralist dhe demokratik si në këtë rast Maqedonia e Veriut, për të avancuar kulturën politike, duhet të jetë normale që partia që i humb zgjedhjet të pranojë humbjen. Pranimi i humbjes nuk ka asgjë…
Lexo më shumë