Browsing Tag

Na Shkruani

Diplomacia e globalizimit

Koha e turbullt në të cilën jetojmë është plot me procese të turbullta. Prania e faktorit ekonomik në ndërtimin e marrëdhënieve ndërkombëtare është e pashmangshme. Shtetet që e bazojnë fuqinë e tyre në epërsinë ekonomike dhe supremacinë…
Lexo më shumë

Doracak: Një ditë pas zgjedhjeve

Shkruan: Blendi Hodai 1. Në një shtet pluralist dhe demokratik si në këtë rast Maqedonia e Veriut, për të avancuar kulturën politike, duhet të jetë normale që partia që i humb zgjedhjet të pranojë humbjen. Pranimi i humbjes nuk ka asgjë…
Lexo më shumë

Na iku treni

Shkruan: Naim Iljazi Individi racional duhet të kuptojë se koncepti i "të drejtës" dhe "të gabuarës" është i shumëfishtë. Në fakt, kjo varet më shumë nga mënyra se si një person lidhet me një bindje. Megjithatë, edhe pse ka disa gjëra që…
Lexo më shumë