Browsing Tag

Poezi

Poema e Mjerimit

Kafshatë që s'kapërdihet asht, or vlla, mjerimi, kafshatë që të mbetë në fyt edhe të zë trishtimi kur shef ftyra të zbeta edhe sy t’jeshilta që t'shikojnë si hije dhe shtrijnë duert e mpita edhe ashtu të shtrime mbrapa teje mbesin të…
Lexo më shumë

ZBRAZËTIA

Ecim ne nëpër zbrazëtirë me duart lidhur prapa shpine pa shtat pa lënë gjurmë ecim kah shtegu i mbyllur të shoqëruar nga nj rojtar i stërmadh me grushtin e ngritur lart para nesh në pafundësinë e ndriçuar paraqitet hija e huaj…
Lexo më shumë

U këndoj politikanëve tanë

Poezi nga Lutfi Coka Nami na ka dalë si popull trim e me vlera. Por udhëhiqemi nga njerëz të lindur në ferra. Me këtë pari kemi bërë shumë përparime Jemi zhvilluar në shumë drejtime!.. Në ekonomi jemi bërë të hatashëm, Per…
Lexo më shumë

Ti do t’më dashurosh patjetër

Ti do të më dashurosh patjetër! Ky qiell i prillit pa ty është i vjetër, shkon një trishtim e ja ku vjen një tjetër. Në mallin tënd ky karafil i egër Ti do të më dashurosh patjetër! Në sytë e tu diej të vegjël e ndezën natën dhe…
Lexo më shumë

Lehtë e ke

Poezi nga Arben Dreshaj Pas një dreke me bollëk, lehtë vendos për dietë Lehtë e ke të kritikosh, kur je në qoshe të shikosh Lehtë e ke t'japësh ide, kur me i zbatu nuk ke Kur nuk është malli yt, lehtë e ke lirë për ta shit'…
Lexo më shumë

Patrioti nën dardha

Poezi nga Nehat Jahiu ”Patrioti” nën dardha Sa mundet shet pallavra, Dardha nga dega kur pikon N`gojë të vet atë na e çon. Nën hije të dardhës pushon Në emër të tjetërkujt diskuton, Ata që i prodhojnë n`diell digjen "Patrioti”…
Lexo më shumë

Të marrsha të ligat politikë…

Poezi nga Sahit Shala Të marrsha të ligat politikë Por me to s’di ku të ikë Atëherë nuk më do askush Mbetem të flas me mal e fushë Porsi lepur në gëmushë Për shumë vjet mendja s’na u mbush Ju dëgjuam fjalë e prush Por premtime nuk…
Lexo më shumë

Në boshllëkun e trungut

Poezi nga Lindita Ahmeti Me vite një zot e di sa Unë jam në boshllëkun e trungut Të drurit qindvjeçar Një dru i nxirë nga korbat që rrinë në degët e tij E rreth të cilit sillen ujqit e uritur Një dru të cilin kanë harruar ta presin…
Lexo më shumë