RMV, denoncime për të punësuar në Agjencinë për administratë, kanë marrë ryshfet për dhënien e provimeve dhe për punësime

Departamenti për luftimin e krimit të organizuar dhe të rëndë ka paraqitur kallëzim penal kundër shtatë personave nga Shkupi, Prilepi dhe Gostivari, nën dyshimin se në periudhën nga shtatori 2022 deri në gjysmën e parë të marsit 2023, tre prej tyre si punonjës të Agjencisë për administratë, u mundësuan kandidatëve të caktuar të cilët aplikuan për punë në institucionet shtetërore të kalojnë me sukses provimin e nëpunësit administrativ, transmeton Portalb.mk.

Ata dyshohen për veprat penale “Shpërdorim i pozitës dhe autoritetit zyrtar”, “marrje e ryshfetit”, “marrje e shpërblimit për ndikim të kundërligjshëm”, “dhënie e ryshfetit” dhe “dhënie e shpërblimit për ndikim të kundërligjshëm”.

I denoncuari i parë V.N. (48) nga Prilepi, punonjës i Agjencisë, sipas MPB-së, gjatë provimit pa autorizim përmes qasjes në rrjet ka hyrë në kompjuterët e kandidatëve dhe në të njëjtën kohë kandidatëve të regjistruar u ka mundësuar shfrytëzim të palejuar të mjeteve gjatë kohës së provimit. Ai së bashku me B.L. (37) nga Shkupi, nga shtatori 2022 deri në fund të vitit 2022, nga i denoncuari banues i Shkupit A.K. kërkuan dhe morën dhuratë për t’i mundësuar të birit të kalonte me sukses provimet dhe të punësohej.

Në të njëjtën kohë, i raportuari V.N. i ka mundësuar të paditurit të dytë B.L. të kontrollojë dhe ndryshojë përgjigjet e futura.

Në dhjetor 2022, dy punonjësit e Agjencisë, për të marrë dhuratë për vete, nga i denoncuari V.E. dhe A.E., kanë ndikuar te e denoncuara M.I.S. nga Shkupi, po ashtu e punësuar në Agjencinë për administratë dhe kryetare e komisionit përzgjedhës për punësim për konkurs të caktuar, ndërsa në intervistën e kandidates V.E. i dha asaj numrin maksimal të pikëve, pavarësisht nga përgatitja e saj.

Në këtë mënyrë, sipas MPB-së, kandidatja ka fituar pikët e nevojshme dhe është përzgjedhur për pozicionin për të cilin ka aplikuar.