Prokuroria ka ngritur dy aktakuza përfshirë edhe ndaj Ramiz Merkos, për emërimin e drejtorëve të shkollave në Strugë

Prokuroria Publike Themelore e Strugës ka dorëzuar dy propozime prokuroriale për veprat penale – Keqpërdorim në shërbim dhe vazhdim i veprës penale – Falsifikimi i dokumenteve nga neni 378 i Kodit Penal, lidhur me punën e shkollave në territorin e komunës së Strugës, transmeton Portalb.mk.

“Në rastin e parë akuzohen katër persona. E pandehura e parë, mësuese e gjuhës frënge në një shkollë fillore në Veleshtë, ka përdorur si të vërteta tre dokumente publike false, të cilat i ka përdorur për të dhënë provimin profesional në Qendrën Shtetërore të Provimeve. Tre të tjerët – kryetari i komunës së Strugës, drejtori dhe ndihmësdrejtori i shkollës kanë pranuar dokumentet e falsifikuara në procedurë për dhënien e provimit profesional, punësimin si mësimdhënës, por edhe për caktimin e të dyshuarit të parë si ushtrues detyre, drejtor shkolle në periudhën prej 19.04.2022 deri më 06.09.2023”, njoftuan nga Prokuroria.

Në rastin e dytë, kryetari i komunës së Strugës akuzohet për vepër penale – Shkelje e ushtrimit në shërbim pasi ka marrë vendim me të cilin ka caktuar person që nuk i plotëson kushtet në detyrën e ushtruesit të detyrës së drejtorit të shkollës fillore në fshatin Podgorcë gjegjësisht nuk ka pasur përvojë pune. Ndonëse nuk i plotësonte kushtet, personi e ka mbajtur pozitën e drejtorit në periudhën prej datës 11.11.2022 deri më 25.04.2023.

Kujtojmë se Prokuroria për krim të organizuar dhe korrupsion (PThP NKOK) së fundmi ka ngritur padi kundër kryetarit të Komunës së Strugës, Ramiz Merkopër blerjen e veturës luksoze “Audi” në kurriz të Komunës, dhe me iniciativë të Komisionit Kundër Korrupsionit.

Aktakuza ndaj Merkos i referohet veprës penale të keqpërdorimit të pozitës dhe autoritetit zyrtar nga neni 353 paragrafi 4 në lidhje me paragrafin 1 të KP, i cili parasheh dënim me burg nga një deri në pesë vjet.

Merko, para 4 vitesh në lidhje me blerjen e kësaj veture luksoze për “24 Analiza” tha se i nevojitet vetura sepse Struga është larg.