Pendarovski: Është synim i arritshëm që bizneset të ndajnë anash të paktën 2% të qarkullimit të tyre vjetor për zhvillimin e komunitetit

Fatkeqësisht, ajo që në vendet e zhvilluara është traditë e gjatë, këtu është ende në fazat fillestare të zhvillimit, u tha presidenti Stevo Pendarovski përfaqësuesve të komunitetit të biznesit në Shkup gjatë rinovimit të mbrëmshëm të “Klubit të bizneseve të përgjegjshme”, i cili synon për të rritur donacionet. Për këto procese është e nevojshme e gjithë mbështetja e mundshme, shtoi Pendarovski, transmeton Portalb.mk.

Ai tha se beson se qëllimet e projektit të partneriteteve të donacioneve janë të arritshme. Këto përfshijnë rritjen në nivelin dhe shtrirjen e donacioneve të korporatave dhe individëve, varësinë më të ulët nga donatorët e huaj dhe stimujt për individët filantropikë. Pendarovski po ashtu tregoi synimin që bizneset të ndajnë së paku 2 përqind të qarkullimit të tyre vjetor për zhvillimin e komunitetit.

“Sigurisht që arritja e çdo qëllimi kërkon besim, përkushtim dhe bashkëpunim të ndërsjellë dhe së bashku mund të bëjmë ndryshimin”, tha presidenti.

Rinovimi i “Klubit të Bizneseve të Përgjegjshme” të shoqatës “Connect” u mbajt nën kujdesin e Presidentit, dhe në kuadër të projektit të USAID-it “Partneritete për donacione”.

Përfaqësuesi i zyrës së USAID-it në Maqedoninë e Veriut, Jerry Dyble dhe drejtoresha ekzekutive e shoqatës “Connect”, Nikica Kusinikova, mbajtën fjalim.