KSHZ-ja e përmbylli Listën Zgjedhore, ky është numri i votuesve në zgjedhjet e dyfishta

Në zgjedhjet presidenciale në Listën Zgjedhore janë të regjistruar 1.814.317 votues ndërsa për zgjedhjet parlamentare janë regjistruar 1.815.350 votues, raporton Portalb.mk.

Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve (KSHZ) e përmbylli Listën Zgjedhore, ndërsa sipas të dhënave të ndara nga ky institucion dallimi midis zgjedhjeve presidenciale dhe parlamentare është 1033 votues.

Raundi i parë i zgjedhjeve presidenciale do të mbahet më 24 prill, ndërsa raundi i dytë më 8 maj, së bashku me zgjedhjet parlamentare. Fushata për zgjedhjet presidenciale do të fillojë më 4 prill dhe zgjat deri më 22 prill, kur edhe fillon heshtja që zgjat deri më 24 prill. Fushata për zgjedhjet parlamentare do të fillojë më 18 prill dhe do të zgjasë deri më 6 maj.