Këtë javë mbahen “Takimet Poetike në Sharr 2023”

Më 16 dhe 17 qershor do të mbahet ngjarja tradicionale “Takimet Poetike në Sharr” ku do të tubohen poetë nga vendi dhe rajoni për të pasuruar dy ditët festive. 

Në ditën e parë, do të përkujtohen dhe nderohen me vendosje të luleve te përmendoret që gjenden para shkollës fillore në Shipkovicë të Tetovës në nder të Rexhep Vokës – shkrimtar i Rilindjes Kombëtare, Sadudin Gjurës, poet dhe dramaturg i martirizuar nga pushteti jugosllav- komunist dhe Xhemil Abduramanit, dëshmori i kombit .

Manifestimi qendror do të mbahet më 17 qershor, në ora 16.00, në qendrën e vjetër historike “ARABATI BABA TEQE” Tetovë.

Si zakonisht, poetët do të lexojnë poezitë autoriale, do të ndahen mirënjohje për pjesëmarrësit si dhe çmime për poezitë më të mira. Megjithatë, qëllimi i këtij takimi nuk është gara, sa është afrimi dhe vënia e kontakteve mes krijuesve që shkruajnë në gjuhën e njëjtë dhe i shërbejnë një letërsie amë.

Ndonëse edicioni i sivjetmë realizohet me një buxhet jashtëzakonisht të vogël profesori Ejup Ajdini, theksoi për Portalb.mk se ata vendosën ta mbajnë këtë ngjarje për të mos e humbur vazhdimësinë e këtyre takimeve dhe kërkoi mirëkuptim për çdo lëshim të mundshëm.

Këto takime janë trajta më e mirë e urave dhe bashkëpunimeve mes intelektualësh që për shkas marrin poezinë. Javë më parë një grup poetësh ishin pjesëmarrës në një aktivitet në Përmet që e organizon poeti Ligor Shyti për nder të rilindasit Naim Frashëri. Kujtojmë se rëndësia e këtyre aktiviteteve është e madhe dhe duhen mbështetur nga ministritë e kulturës së tre vendeve, pse jo edhe ministrive tjera.

Komisioni i shoqatës “MENADA” javë më parë shpalli njoftimin për të drejtën e konkurrimit të poetëve dhe më pas me ndihmën e një komisioni të brendshëm përcaktoi listën e poetëve – poeteshave pjesëmarrëse që përbëhet nga emrat:

 1. Baki Imeri – Rumani
 2. Besim Xhelili – Austri
 3. Ismail Ilazi – Itali
 4. Flora Brovina – Prishtinë
 5. Salajdin Saliu – Tetovë
 6. Agim Bajrami – Durrës
 7. Adelina Xhaferi – Gostivar
 8. Ligor Shyti – Përmet
 9. Sllavica Dabevska – Tetovë
 10. Nurie Emrullai =- Kërçovë
 11. Daim Ilazi – Tetovë
 12. Flora Peci – Mitrovicë
 13. Arjan Kallço – Korçë
 14. Janaq Jano – Përmet
 15. Sadije Aliti – Tetovë
 16. Daim Miftari Shkup
 17. Drita Syla -Besjanë
 18. Shqipe Asani Prishtinë
 19. Fatos Rushiti – Kumanovë
 20. Ilirida Ismaili – Prishtinë
 21. Kaltrinë Uka – Mitrovicë
 22. Valdete Dulahu – Tetovë
 23. Ramë Oraca – Podujevë
 24. Selvete Abdullahu – Gjilan
 25. Erona Mehmeti- Mitrovicë
 26. Ylltare – Ferati- Prishtinë
 27. Farida Ramadani – Shkodër
 28. Bojana Xhindolli – Lushnje
 29. Vjollcë Berisha – Tetovë
 30. Asllan Qyqalla- Prishtinë
 31. Arlind Farizi – Tetovë
 32. Ilaz Osmani -Tetovë
 33. Bajramali Selimi – Gostivar
 34. Sunaj Rahimi- Kumanovë

Janë të mirëseardhur të gjithë adhuruesit e poezive dhe poetëve pjesëmarrës.