Ethet e Nilit Perëndimor, 69 raste në Serbi

Në Serbi sipas të dhënëve të fundit rezulto se 69 persona janë të infektuar me Ethet e Nilit Perëndimor, raporton ABC.

Mediat vendase shkruajnë se sipas të dhënave të mbledhura deri në fundjavë në bazë të kritereve laboratorike dhe të dhënave të dorëzuara në Institutin për Shëndet Publik të Serbisë “Dr. Milan Jovanović Batut” të infektuarit janë nga të gjithë moshat nga 18 deri në 89 vjeç.

Ndër të tjera thuhet se mes 69 të sëmurëve 29 janë gra dhe 40 janë meshkuj.

Në territorin e Beogradit, janë raportuar 19 pacientë, në rrethin Juznobački 20, Zapadnobački dhe Sremski nga shtatë, në Banatski jugor katër, Srednjobanatski tre, Severnobački, Maçvanski dhe Kolubarski nga dy.