Browsing Tag

Shëndetësi – Shëndeti

Denga- virus që bartet nga mushkonjat

Denga është një infeksion viral që transmetohet nga mushkonjat dhe është më i zakonshëm në klimat e ngrohta dhe tropikale, raporton Panacea. Infeksioni shkaktohet nga cilido prej katër viruseve të dengës të lidhura ngushtë (të quajtur…
Lexo më shumë

Japonia me popullsinë më të vjetër në botë

Për herë të parë në historinë e Japonisë, më shumë se 1 në 10 persona janë tani 80 vjeç e lart, raporton Klan. Të dhënat tregojnë gjithashtu se 29,1% e popullsisë prej 125 milionë njerëzish është e moshës 65 vjeç e sipër, një shifër rekord.…
Lexo më shumë