RMV, u ndalua një person nga Kosova, iu sekuestruan 1592 kuti cigare

Në orën 00:30 të datës 14 prill 2024, në vendin e quajtur “Rusheni Vodenik”, zyrtarë policorë nga Stacioni policor për mbikëqyrje kufitare Rogaçevë në Qendrën rajonale për çështje kufitare Veri kanë ndërmarë një veprim në luftën kundër një kontrabandimi, njofton Portalb.mk.

Gjatë një kontrolli të zakonshëm në kufirin e tyre, ata kanë kapur dhe privuar nga liria G.L. (42) nga Republika e Kosovës për aktivitetin e tij të paligjshëm. Zyrtarët e policisë kanë zbuluar se G.L. kishte në pronësi 1592 kuti cigare dhe produkte të tjera të paligjshme, për të cilat nuk mund të paraqiste asnjë dokument zyrtar.

Rasti është raportuar menjëherë tek prokurori publik në Prokurorinë Publike të Tetovës për hetim të mëtejshëm. Sipas informacioneve, pas dokumentimit të plotë të veprës së tij të paligjshme, do të ngritet akuzë për shkak të dyshimit të bazuar për veprën penale “kontrabandë”, sipas nenit 278 të Kodit Penal.