RMV, Ministria e Shëndetësisë kërkoi nga Inspektorati të hulumtojë rastin e vdekjes së foshnjës së porsalindur

Ministria e Shëndetësisë ka kërkuar nga Inspektorati Shtetëror Sanitar dhe Shëndetësor që të hulumtojë gjendjen në Spitalin Klinik në Manastir, transmeton Portalb.mk.

“Gjatë ditës së sotme, zëvendësministrja Maja Manoleva ka dërguar Urdhër deri te Inspektorati Shtetëror për Sanitari dhe Shëndetësi që menjëherë të kryen inspektimin e jashtëzakonshëm në Spitalin Klinik në Manastir dhe në Klinikën Universitare për sëmundjen e fëmijëve”, sqaroi Ministria e Shëndetësisë.

Inspektimi i jashtëzakonshëm kryet pas alarmimit të rastit rreth shërimit dhe trajtimit të nënës (Z.T.) që ka lindur dhe foshnjës së saj të porsalindur.