RMV, me shpërndarjen e 175.500 kilogramëve pjeshka, vazhdon projekti “Vakti i shëndetshëm për çdo fëmijë”

Ministri i bujqësisë, pylltarisë dhe ekonomisë së ujërave, Ljupço Nikollovski, së bashku me drejtorin e Agjencisë për mbështetje financiare në bujqësi dhe zhvillim rural, Nikica Baçovski, sot në kuadër të projektit “Vakt i shëndetshëm për çdo fëmijë” vizituan kopshtin e fëmijëve “Orce Nikollov” në komunën e Karposhit, transmeton Portalb.mk.

Ministri Nikollovski dhe drejtori Baçovski u ndanë fëmijëve pako me një kilogram ushqime të shëndetshme, pjeshkë shtëpiake, ndërsa së bashku me fëmijët morën pjesë në punëtori për ushqim të shëndetshëm, duke përgatitur ushqime të shëndetshme.

Projekti “Vakte të shëndetshme për çdo fëmijë” ka nisur javën e kaluar dhe deri më tani për fëmijët e kopshteve janë shpërndarë 90 mijë kilogramë kajsi të rritura në shtëpi. Çdo fëmijë i regjistruar në kopsht merr një herë në javë një kilogram fruta, kajsi, pjeshkë, kumbulla, dardha dhe mollë të klasit të parë.

“Prej kësaj jave, kemi filluar të dërgojmë 175,500 kilogramë pjeshkë për çdo fëmijë në çdo kopsht fëmijësh në të gjithë vendin”, thonë nga Ministria e Bujqësisë.

Projekti “Vakt i shëndetshme për çdo fëmijë” zbatohet për të dytin vit radhazi, përmes programit të MBPEU për të mbështetur blerjen e frutave, perimeve, qumështit dhe produkteve të qumështit të prodhuara nga fermerët tanë.

Këtë vit projekti përfshin të gjitha kopshtet në të gjithë vendin, përkatësisht 38 mijë fëmijët. Fëmijët hanë fruta të testuara dhe të sigurta, të rritura në shtëpi dhe i gjithë procesi zhvillohet nën monitorimin e rreptë të DShB dhe AUV, të cilët kontrollojnë cilësinë dhe sigurinë.

“Gjatë këtyre dy javëve do të shpërndahen 175.500 kilogramë pjeshkë në kopshte, më pas do të shpërndahen 168.000 kilogramë kumbulla dhe në fund, duke përfunduar në dhjetor, do të shpërndahen 74.000 kilogramë dardha dhe 370.000 kilogramë mollë. Të gjitha vendore, klasit të parë dhe të prodhuara në pemishtet tona, nga fermerët tanë”, thonë nga Ministria e Bujqësisë..

Për përkujtim, programi i blerjes së frutave të këtij viti është vazhdimësi e asaj që kemi filluar vitin e kaluar, por tani me dyfishin e buxhetit. Për këtë vit kemi ndarë 40 milionë denarë, me të cilat do të blihen 880.000 kilogramë fruta të freskëta sezonale të klasit të parë, me të cilat mbulohen 38.000 fëmijë nga të gjitha çerdhet në vend.

LEXO: RMV, fëmijët në kopshte do të marrin një kilogram fruta në javë