Përsëri ndërtime në Vodno pranë parcelave të Kamçevit dhe Gruevskit, Gerasimovski më kot mori vendim për ndalimin e punimeve

Prej ditës së djeshme përsëri po ndërtohet në parcelën e kompanisë “Markeza”, e cila ndodhet pranë parcelave të familjes Kamçev dhe Nikolla Gruevskit. Përkundër faktit se Komuna Qendër, pas propozimit të kryetarit Goran Gerasimovski, në qershor të vitit të kaluar mori vendim që të ndërpriten të gjitha aktivitetet ndërtimore në PDU J07, makineri ndërtimore përsëri është duke punuar në pastrimin e zonës, përkatësisht prerjen e pemëve dhe gjelbërimit. Ky plan u anulua nga Gjykata Kushtetuese, shkrua Sdk.mk, transmeton Portalb.mk.

“Me këtë vendim në seancën e sotme praktikisht janë ndërprerë të gjitha veprimet ndërtimore, në mënyrë që në atë pjesë të parkut pyjor Vodno të mos pritet asnjë pemë dhe të mbetet e paprekur dhe e mbrojtur nga aktivitetet e planifikuara ndërtimore”, tha Gerasimovski në qershor të vitit kaluar.

Pezullimi i aktiviteteve ndërtimore kanë të bëjnë me një parcelë mbi të cilin kanë filluar aktivitetet ndërtimore nga ndërtuesi “Markeza” Dooel i cili ka marrë leje ndërtimi pavarësisht se nuk ka akses në parcelë. U ndaluan edhe 7 parcela të tjera të mundshme ndërtimore.

Por edhe pavarësisht kësaj, “Markeza” nxiton të nisë ndërtimin, nuk dorëzohet dhe kërkon të përdorë lejen e vjetër, bazuar në PDU-in tashmë të anuluar, për të fituar akses me forcë dhe për të nisur punimet e ndërtimit.

Sipas qytetarëve që kanë kontaktuar redaksinë e Sdk, paraditen e djeshme në orën 10 punonjësit e “Markez” kanë hyrë me forcë në parcelën e diskutueshme në rrugën Pitu Guli, duke shfrytëzuar për akses pyllin sipër parcelës me makineritë e tyre të ndërtimit. Ata thonë se prej 2 muajsh kanë pësuar kërcënime, thirrje dhe ngacmime nga ata që ndodhen pas kësaj godine. Megjithatë, “Markeza” nxiton të nisë ndërtimin, nuk dorëzohet dhe kërkon të përdorë lejen e vjetër, bazuar në PDU-in tashmë të shfuqizuar, për të hyrë me forcë dhe për të nisur punimet e ndërtimit.

“Nuk ka pasur asnjëherë akses në këtë pjesë. Një akses i sajuar mund të sigurohej nëse ai do të kërkonte prishjen e shkallëve të një fqinji, për të cilin kjo ka qenë e vetmja hyrje në shtëpinë e tij për më shumë se 50 vjet, dhe nga ana tjetër, gardhit të një fqinji tjetër, i cili, së bashku me shtrimin e mermerit, ekziston për sa kohë që shtëpia ekziston për 60 vjet. Pavarësisht vendimit të Gjykatës Kushtetuese për shfuqizimin e Planit Detal Urbanistik për pjesën e Qendrës ku ndodhet rruga Pitu Guli, dhe përkundër disa proceseve gjyqësore që po vazhdojnë dhe premtimeve të kryetarit Goran Gerasimovski se kompania ‘Markeza’ nuk do të ndërtojë, kompania po përpiqet me këmbëngulje dhe ia doli mëngjesin e sotëm përmes pyllit të hyjë në parcelën e kontestuar”, thanë banorët e rrugës “Pitu Guli”.

Nga Komuna Qendër thonë se ndërtimi është ndërprerë dhe nuk do të ketë ndërtim në Vodno. Pas raportimeve nga qytetarët se në Vodno ka sërish punë ndërtimore, sot në terren kanë dalë inspektorët e Sektorit për punë inspektuese të Komunës Qendër. Pas inspektimit është përpiluar një procesverbal dhe duke vepruar sipas Ligjit për mbrojtjen e gjelbërimit urban është iniciuar procedura për sanksionimin e ndërmarrjes që po gërmonte.

“Siç e kam thënë tashmë, nuk do të lejoj ndërtime në këtë lëvizje derisa jam kryetar komune dhe nuk parashikohet dhe nuk do të ndërtohet rrugë hyrëse për arsye që i kemi shpjeguar disa herë opinionit. Sipas informacioneve, zhvilluesi ka nisur aktivitetet e gërmimit me sa duket për të ruajtur vlefshmërinë e lejes së ndërtimit, të cilën e humbi me ligj nëse nuk fillon aktivitetin e ndërtimit brenda afatit të përcaktuar. Por vetëm kaq mund të bëjë, sepse nuk mund të ketë ndërtim nëse nuk ka rrugë hyrëse, të cilën, siç e kam konfirmuar në disa raste, komuna nuk do ta ndërtojë”, thotë kryetari Gerasimovski.