Para se të gjykosh jetën time apo karakterin tim, vish këpucët e mia!

Para se të gjykosh jetën time apo karakterin tim, vish këpucët e mia, ec rrugëve ku kam ecur unë, jeto dhimbjen, dyshimet, të qeshurat e mia. Jeto vitet që kam jetuar unë, rrëzohu atje ku jam rrëzuar dhe ringrihu ashtu si unë.

Luigi Pirandello, shkrimtar, dramaturg dhe poet italian