Dëshiron të kesh zemër të butë dhe të arrish atë që ke nevojë?

“Dëshiron të kesh zemër të butë dhe të arrish atë që ke nevojë? Ndaj ji i butë me jetimin, përkëdhelja kokën, ushqeje nga ajo që ti ha. Ashtu zemra do të zbutet dhe do ta arrish atë që dëshiron”.

Muhammedi a.s, profet, udhëheqës fetar, politik dhe ushtarak nga Meka që unifikoi Arabinë në një fe të vetme, Islamin. Ai, është i dërguari fundit i Zotit për njerëzimin