Ciceroni kulturor: Në Gostivar ”Othello” dhe Shkëlzen Doli, në Tetovë festivali ”Teuta” dhe homazh për Nexhat Pustinën

Portalb.mk si gjithnjë, mundohet t’ua sjellë agjendën kulturore të ngjarjeve në Maqedoninë e Veriut përmes ”Ciceronit kulturor”. Fare lehtë, nëse nuk e gjeni ngjarjen tuaj të shënuar këtu, mund të na shkruani në rrjetet tona sociale ose në faqen tonë  dhe përfundimisht do ta vendosni ngjarjen tuaj aty ku duhet dhe ku më lehtë arrin te lexuesi. 

 

GOSTIVAR

E SHTUNË 14.10.2023    ora 20.00

  • Koncert- Skena e Muzikës Serioze Shqiptare 

Shkëlzen Doli dhe dirigjent Gridi Kraja me orkestrën Elysium 

vendi: Pallati i Kulturës

 

  • Festivali i Teatrit ”Othello”- edicioni VII , fillon më datë 9 deri më 15 tetor

E HËNË /09.10.2023   20:00

”Armiku i popullit”- Teatri Popullor Maqedonas

Autor: Henrik Ibsen

Regjia:Nina Nikoliç

 

E MARTË /10.10.2023   20:00

” Shpresojmë të luajmë mirë”-  Teatri nga Bullgaria 

Autor: Lutz Hubner

Regjisor: Ana Bateva

 

E MËRKURË/11.10.2023   20:00

”Molly”- Teatri Kombëtar i Kosovës

Autor:Brian Friel

Regjisore: Sibel Abdiu

 

E ENJTE/ 12.10.2023   20:00

”Armiku i popullit”- Teatri i Tetovës

Autor: Henrik Ibsen

Regjisor: Arben Kumbaro

 

E PREMTE/ 13.10.2023   20:00

”Shtëpia e Bernarda Albës”- Teatri nga Serbia 

Autor: Frederiko l Garcia Lorka

Regjisor:Andrej Cvetanovski

 

E ENJTE / 15.10.2023   20:00

”Të parët dhe të fundit”- Teatri Eksperimental  ” Kujtim Spahivogli” – Tiranë 

Autor: John Glasworthy

Regjisor:Marius Dhrami

 

TETOVË 

E SHTUNË 14.10.2023     ORA 19.30 

  •  Festivali i këngës Qytetare ”Teuta”

Ansambli kombëtar i këngëve dhe valleve ”Shota” nga Kosova , Ansambli ”Isuf Meziri” Elbasan dhe Kori i grave ”Teuta”

  • Shoqata e Shkrimtarëve ”Oeneum” 

 “Homazh për poetin Nexhat Pustina”,

ora 10:00 -Shpalosja e pllakës përkujtimore të banesa në Tetovë ku ka jetuar poeti

Përurimi i dhomës muze të poetit Nexhat Pustina

Orë letrare në sallonin e apartamentit në Tetovë

Aktiviteti vijon në DIBËR:

ora 14:00, Vizitë te varri në qytetin e Dibrës,

ora 16:00 Ora e madhe letrare me poetët në Pallatin e Kulturës Dibër

 

Të gjitha shfaqjet luhen në Qendrën e Kulturës në Gostivar.

SHKUP

Festivali Ndërkombëtar i Teatrit “Skupi Festival” ka filluar nga  data 5 dhe do të zgjas deri më 10 tetor. Kanë ngelur vetëm edhe dy shfaqje për tu parë edhe atë:

E Hënë  09.10.2023   20:00

”Tramvaji i quajtur dëshirë”

Teatri i Luftës Sarajevë, B&H

Autor: Tenesi Villiams

Regjia dhe Luajnë: Dina Mushanoviç, Alban Ukaj, Igor Skvarica, Matea Mavrak dhe Noa Jugo.

Në skenën e Teatrit Shqiptar-Shkup

E Martë  10.10.2023    20:00

”Orfeu”

Teatri Kombëtar Ivan Vazov , Sofje Bullgari

Dramaturg: Matich Starina

Regjisor: Jernei Lorenci

Në skenën e Teatrit Shqiptar-Shkup

 

 

Ciceroni kullturor java 9-15 tetor 2023
Ciceroni kullturor java 9-15 tetor 2023