Akademia e Shkencave dhe Arteve në Maqedoninë e Veriut me kryesi të ri

Në Kuvendin e Akademisë për Shkencë dhe Art në Maqedoni (ASHAM) u përzgjodh kryetari i ri Zhivko Popov, ndërkohë u miratua edhe raporti për periudhën 2020-2023, transmeton Portalb.mk.

Në seancën e sotme u formua përbërja e re re Presidencës në ASHAM në periudhën prej vitit 2024 deri 2027.

Më 31 dhjetor të këtij viti do të mbaron mandati i kryetarit të deritanishëm, Lupço Kocvarev.

Nënkryetar është përzgjedhur Alajdin Abazi, ndërsa për sekretar Blazho Boev.

Anëtarët tjerët të ASHAM-it do të jetë edhe Gjorgi Pop-Atanasaov, Vlado Kambovski, Nada Pop-Jordanova, Lupço Kocarev, Donço Dimovski, Vlada Urosheviq dhe Gligor Kanevçe.