Kryetarët e Komunave që vizitojnë SHBA-në, Mucunski dhe Gjorgievski shpërndajnë foto sikur të ishin në RMV

Kryetarja e Shkupit, Danella Arsovska, si dhe kryetarët e komunave të Kisella Vodës, Aerodromit, Manastirit, Krushevës dhe Gostivarit, tashmë për të gjashtën ditë me ftesë të Ambasadës së SHBA-së në Maqedoninë e Veriut, si mysafirë të Departamentit të Shtetit, janë në Uashington, SHBA. Vizita do të zgjasë deri më 16 shtator, transmeton Portalb.mk.

Orce Gjorgievski, Timço Mucunski, Toni Konjanovski, Tome Hristoski dhe Arben Taravari janë të përfshirë në vizitën e punës në Uashington, por ajo që shihet nga profilet e tyre në rrjetet sociale është se disa nga kryetarët e VMRO-DPMNE-së nuk e shpallin publikisht vizitën e tyre, ndërsa disa prej tyre publikojnë postime sikur janë fizikisht të pranishëm në vend.

Ndonëse rrjetet sociale të kryetarëve të komunave janë gjithmonë të mbushura me informacione, edhe për aktivitetet më të vogla, është për t’u habitur pse është anashkaluar informacioni se do të qëndrojnë për dhjetë ditë në SHBA. Është edhe më e habitshme se pse disa kryetarë komunash publikojnë foto sikur janë të pranishëm në Maqedoni në këtë periudhë, e cila përkoi me festën e Pavarësisë, ndërsa në fakt nuk janë.

Për shembull, me 8 shtator, ditën e pavarësisë, kryetari i Aeroportit, Timço Mucunski, njoftoi se “me manifestim solemn për ngritjen e flamurit të Maqedonisë dhe interpretimin e himnit nga kori i fëmijëve, shkolla fillore “Lazo Angelovski” shënoi festën e Pavarësisë së Republikës së Maqedonisë – 8 shtatorin. Askund në postim nuk mund të supozohet se fotot dhe ngjarja kanë ndodhur para datës 8 shtator dhe ai është fotografuar me disa nga të pranishmit.

Kryetari i Komunës së Kisella Vodës, Orce Gjorgievski, më 9 shtator ka paralajmëruar ndërtimin e fushës së re të futbollit dhe këndit të lojërave për fëmijë në ShFK “Krume Kepeski”, ku edhe ai ka qenë i pranishëm dhe është fotografuar, por fotografitë me gjasë janë bërë para datës 6 shtator.

“Është e vërtetë jemi në vizitë pune në SHBA, por do ta njoftojmë më vonë, kështu jemi marrë vesh në parti. Profilet tona në rrjetet sociale janë aktive dhe shpërndahen fotografi dhe postime rreth aktiviteteve aktuale”, tha për Meta.mk, kryetari Gjeorgievski.

Mucunski, megjithatë, nuk iu përgjigj mesazheve.

Kryetarja e Shkupit, Danela Arsovska, nuk ka informacion për vizitën e punës në SHBA, ndërsa kryetarët e komunave të Krushevës dhe Gostivarit, Tome Hristoski dhe Arben Taravari, rregullisht postojnë fotografi në rrjetet sociale.

Hristoski ndan edhe fotografi të të gjithë pjesëmarrësve të vizitës së punës, me një agjendë nga ajo, kështu që në fakt mund të vërehej se kush ishte pjesë e saj.

Nga ana tjetër, kryetarin e komunës Taravari, përveç fotove, ka ndarë edhe intervistën e tij që ka dhënë për Zërin e Amerikës, teksa ndodhet për vizitë në Uashington.

Kryetari i Komunës së Manastirit Toni Konjanovski përmes postimit të tij në Facebook për vizitën e tij në SHBA ka bërë të ditur se është votuar ribalancimi i buxhetit, duke falënderuar këshilltarët dhe ka thënë se “pas kthimit nga SHBA do t’i thërrasë të gjithë koordinatorët e grupeve të këshilltarëve dhe përfaqësuesve të administratës për të marrë pjesë në hartimin e programit 3-vjeçar të zhvillimit i cili duhet të miratohet brenda datës 15 nëntor”.

Ndryshe, kryetarët e komunave, si dhe profesori Borçe Trenoski, janë në një vizitë dhjetëditore në kuadër të Programit për Lidership për vizitorë ndërkombëtarë, “Menaxhimi efektiv i financave dhe resurseve të vetëqeverisjes lokale”.