Kryeministri Kovaçevski do të takohet me sekretarin e shtetit Blinken në Uashington

Kryeministri Dimitar Kovaçevski, sot, më 8 maj 2023 (e hënë), në kuadër të vizitës së tij të punës në Uashington, do të ketë takim me Sekretarin e Shtetit të SHBA-së, Antony Blinken, transmeton Portalb.mk.

Në të njëjtën kohë, Kryeministri Kovaçevski do të takohet me Xhonathan Feiner, zëvendës këshilltar për siguri kombëtare të Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe do të takohet me anëtarët e bordit të Këshillit Atlantik. Si pjesë e agjendës, Kryeministri Kovaçevski dhe Xhejms Rubin, i dërguari special dhe koordinator i Qendrës për Angazhim Global të Departamentit të Shtetit të SHBA-së, do të nënshkruajnë një Memorandum Mirëkuptimi ndërmjet SHBA-së dhe Maqedonisë së Veriut për të krijuar një partneritet strategjik për të luftuar dezinformimin e cila do të thellojë bashkëpunimin mes dy vendeve në lidhje me luftën kundër dezinformatave.

Gjithashtu, janë planifikuar takime me Përfaqësuesin Special të SHBA-së për Ballkanin Perëndimor dhe Zëvendës Ndihmës Sekretarin Amerikan të Shtetit, Gabriel Escobar, si dhe me këshilltarin e Sekretarit të Shtetit të SHBA-së, Derek Shole, si dhe një takim me përfaqësues të diaspora maqedonase në SHBA.