GJNP paraqiti kërkesë për lëshimin e urdhër-arrestit ndaj kryeministrit izraelit Netanyahu

Kryeprokurori i Gjykatës Ndërkombëtare Penale (GJNP) Kerim Khan njoftoi se ka paraqitur kërkesë për lëshimin e urdhër arrestit ndaj kryeministrit izraelit, Benjamin Netanyahu dhe ministrit të Mbrojtjes, Yoav Gallant, transmeton Anadolu.

Në deklaratën me shkrim të GJNP-së thuhet se Khan, përveç ndaj kryeministrit Netanyahu dhe ministrit izraelit të Mbrojtjes, Gallant, paraqiti kërkesë për lëshimin e urdhër-arrest edhe ndaj kreut të Byrosë Politike të Hamasit, Ismail Haniyeh, liderit të Hamasit në Gaza, Yahya Sinvar dhe liderit të Brigadave Izzeddin Kassam, Muhamed ed-Dayf.