Sindikata gjermane thirri grevë gjashtëditore të transportit publik për javën e ardhshme

Sindikata gjermane “Verdi” thirri këtë të enjte një grevë pothuajse mbarëkombëtare të transportit publik për herë të dytë këtë muaj, duke rritur presionin mbi punëdhënësit në një mosmarrëveshje mbi pagat dhe kushtet e punës, raporton KlanKosova.

Aksioni i grevës do të zgjasë nga e hëna deri të shtunën, 2 mars, thanë nga sindikata “Verdi” në një deklaratë.

“Në shtetet federale individuale, grevat do të zhvillohen në ditë të ndryshme gjatë kësaj periudhe – kryesisht gjatë gjithë ditës dhe kryesisht do të zgjasin disa ditë”,  deklaruan nga “Verdi”.

Dita kryesore e grevës është planifikuar për 1 mars që përkon me një ditë protestash të organizuara nga dega gjermane e lëvizjes klimatike “E premtja për të ardhmen”.

Një grevë e ngjashme bëri që transporti publik të ndalonte në pjesën më të madhe të Gjermanisë në fillim të shkurtit.

Ekonomia më e madhe e Evropës ka parë një numër grevash që kanë ndikuar në udhëtimet ajrore dhe hekurudhore pasi punëtorët thonë se nga punëdhënësit kanë presion të vazhdueshëm të lartë dhe se inflacioni ka goditur në paga.