Sekretari amerikan i Mbrojtjes anuloi takimet e NATO-s, pas diagnostikimit me kancer

Sekretari amerikan i Mbrojtjes, Lloyd Austin, ka anuluar një udhëtim jashtë shtetit në selinë e NATO-s, pasi u shtrua në spital për herë të tretë në po aq muaj, raporton TopChannel.

Austin, 70 vjeç, është në një njësi të kujdesit kritik në një spital të zonës së Uashington DC. Pentagoni ka thënë se ai po përballet me një “çështje emergjente të fshikëzës”. Detyrat e anëtarit të kabinetit i janë transferuar zëvendësit të tij. Ai është përballur me shqyrtimin e fshehtë të pranimeve të tij të mëparshme në spital.

Austin nuk e zbuloi diagnozën e tij të kancerit të prostatës në dhjetor ose kthimin e tij në spital në janar, as publikisht, as për figurat kryesore në zinxhirin komandues të SHBA.

Të mërkurën, ai do të drejtonte një takim të Grupit të Kontaktit të Mbrojtjes së Ukrainës (UDCG) në Bruksel, Belgjikë. Do të ishte udhëtimi i tij i parë jashtë shtetit që nga shtrimi i tij fillestar në spital. Ai gjithashtu do të merrte pjesë në një takim të Ministrisë së Mbrojtjes të NATO-s të kryesuar nga shefi i NATO-s Jens Stoltenberg të enjten.

Z. Austin mori pjesë në takimin e fundit të UCDG praktikisht nga shtëpia e tij më 23 janar.

Të dielën pasdite, Pentagoni lëshoi ​​një deklaratë duke thënë se Austin ishte dërguar në Qendrën Mjekësore Ushtarake Kombëtare Walter Reed për trajtim, duke shtuar se Shtëpia e Bardhë dhe zyrtarë të lartë të mbrojtjes ishin njoftuar.

Më vonë atë pasdite, Pentagoni lëshoi ​​një deklaratë të dytë duke thënë se zoti Austin ka “transferuar funksionet dhe detyrat e zyrës” te Zëvendës Sekretarja e Mbrojtjes Kathleen Hicks.

Më vonë të dielën, spitali dha një përditësim duke thënë se sekretari ishte pranuar në njësinë e kujdesit kritik “për kujdes mbështetës dhe monitorim të ngushtë”. Çështja e fshikëzës nuk pritej të ndryshonte “shërimin e plotë të parashikuar” të zotit Austin nga kanceri, thanë mjekët e tij.