iPhone 15 Pro dhe Pro Max do të tregojnë nëse telefoni që keni blerë është i përdorur

Modelet iPhone 15 dhe 15 Pro kanë disa funksionalitete të reja të cilat nuk janë në modelet e kaluara. Një prej tyre ka të bëjë me baterinë, raporton PCW. Duke shkuar në seksionin “About” përdoruesit mund të shikojnë sesa ciklet karikimi ka kaluar bateria së bashku me datën e montimit dhe kur është përdorur për herë të parë.

Opsionet e reja të baterive vinë së bashku me një funksionalitet të ri në Battery Health & Charging ku telefonit ndalon së karikuari përtej 80 përqind.

Arsyeja kryesore e këtyre ndryshimeve është për të adresuar shqetësimet që u shfaqen në lidhje me shëndetin e baterisë për iPhone 14. Disa përdorues kanë raportuar jetëgjatësi të dobët të baterisë gjatë vitit të kaluar ndërsa të tjerë kanë vënë re kapacitetin e saj të bjerë në 80 përqind pas një vit përdorimi.