Festë intime

Mar një flakon me verë dhe shkoj ta pi mes lulesh,
Në jemi përherë tre.
Llogaris hijen time dhe Hënën, miken time,
Fatmirësisht Hëna nuk di të pijë dhe hija s’ka etje asnjëherë,
Kur këndoj, Hëna më dëgjon në heshtje,
Kur kërcej, hija kërcen gjithashtu,
Mbas festës shokët ndahen,
por unë nuk e njoh këtë trishtim
Pasi kur kthehem në shtëpi,
Hëna më shoqëron, e hija më ndjek.

 

Poezi nga Li Tai Po