Stoltenberg: Anëtarët e NATO-s do të ndërmarrin veprime më të ashpra kundër spiunëve rusë

Duke hyrë në ngjarje, sekretari i përgjithshëm Jens Stoltenberg tha se anëtarët e NATO-s do të ndërmarrin veprime më të ashpra kundër spiunëve rusë në të gjithë aleancën në përgjigje të një fushate aktivitetesh armiqësore nga Moska që përfshin akte sabotazhi dhe sulmesh kibernetike, shkruan Reuters, transmeton Portalb.mk.

“Ne kemi parë disa shembuj të sabotazhit, të tentativave për zjarr vënie, të sulmeve kibernetike, të dezinformimit,” u tha ai gazetarëve, duke shtuar se takimi i ministrave të mbrojtjes të NATO-s në Bruksel më vonë gjatë ditës do të “adresonte fushatën ruse të aktiviteteve armiqësore”.

Stoltenberg tha se ministrat do të diskutojnë gjithashtu opsionet e NATO-s për t’u përgjigjur, duke përfshirë mbrojtjen e infrastrukturës kritike detare dhe kibernetike, dhe gjithashtu “kufizime më të forta ndaj personelit të inteligjencës ruse në të gjithë aleancën”.