Rritet frika se linjat ajrore, hotelet e shitësit me pakicë do të diskriminohen në ndryshimet e Google

Grupet lobuese që përfaqësojnë linjat ajrore, hotelet dhe shitësit me pakicë u kanë kërkuar rregullatorëve të teknologjisë të Bashkimit Evropian që të sigurojnë që Google të marrë parasysh pikëpamjet e tyre, dhe jo vetëm ndërmjetësuesit e mëdhenj, kur bën ndryshime në përputhje me rregullat kryesore të teknologjisë, raportoi të dielën Reuters, transmeton Koha.net.

Akti i Tregjeve Digjitale të BE-së (DMA) imponon një listë të gjërave që duhen bërë dhe nuk duhen në Google dhe pesë gjigantë të tjerë të teknologjisë që synojnë t’u japin përdoruesve më shumë zgjedhje dhe rivalëve një shans më të mirë për të konkurruar, por grupet shprehën shqetësime se rregullimet mund të dëmtojnë të ardhurat e tyre.

Në një letër të përbashkët drejtuar shefit të industrisë së BE-së, Thierry Breton, më 22 maj, ata thanë se shqetësimet e tyre janë shtuar që atëherë.

“Industritë tona kanë shqetësime serioze që zgjidhjet dhe kërkesat e konsideruara aktualisht për zbatimin e DMA-së mund të rrisin më tej diskriminimin. Vëzhgimet fillestare tregojnë se këto ndryshime rrezikojnë të varfërojnë rëndë të ardhurat nga shitjet direkte të kompanive, duke u dhënë më shumë rëndësi ndërmjetësuesve të fuqishëm online për shkak të trajtimit preferencial që do të merrnin”, kanë shtuar ata.