Nipi i Ali Ahmetit është pronar i njërës prej kompanive që do të blejë biznes-qendrën “Soravia”

Pas informacioneve se kompania “Tor Industries” DOOEL Shkup dhe ajo shqiptare “Pe-vla-ku SHPK” po marrin nën kontroll biznes-qendrën “Soravia” në qendrën strikte të Shkupit, portali “MKD.mk” njoftoi se pronar i kompanisë “Tor Industries” është Drin Ahmeti, nipi i Ali Ahmetit, liderit të partisë në pushtet BDI, transmeton Portalb.mk.

Drin Ahmeti, nipi i vëllait të Ali Ahmetit, Fekri, është pronar i kompanisë së zhvillimit të projekteve ndërtimore “Tor Industries” që nga viti 2020. Ndryshe, Drin Ahmeti është edhe bashkëpronar i kompanisë “Everest JD” e cila ka koncesion aktiv për shfrytëzimin e gurit gëlqeror në lokalitetin “Bukoviq” në Zajaz.

Aktiviteti kryesor i “Everest JD”, i themeluar në vitin 2005, është “ndërtimi i objekteve të tjera të inxhinierisë civile”. Kjo kompani ka koncesion aktiv (deri në vitin 2026) për shfrytëzimin e lëndës së parë minerale – gur gëlqeror në lokalitetin Bukoviq, komuna e Zajazit.

Siç informojnë nga Komisioni për Mbrojtjen e Konkurrencës, më 9 qershor të këtij viti i është dorëzuar njoftimi për koncentrim nga Shoqëria për Prodhim, Tregti dhe Shërbime “Tor Industries” DOOEL Shkup dhe “Pe-vla-ku” ShPK”, me adresë në kryeqytetin e Shqipërisë, Tiranë, do të marrë kontroll të përbashkët mbi Shoqërinë e ndërtimit dhe Shërbimeve “Soravia Invest” ShPK dhe shoqërinë e Ndërtimit dhe Shërbimeve “Soravia Management” ShPK.

Në njoftimin e Komisionit renditen edhe aktivitetet e shoqërive pjesëmarrëse në procedurë. Dhe kështu, “Tor Industries” thuhet se është një kompani e themeluar në vitin 2020, aktiviteti kryesor i së cilës është zhvillimi i projekteve të ndërtimit.

“Tor Industries ka filial në Maqedoninë e Veriut – “Tor IT-Systems” Shkup me seli në rr. “Filipi i Dytë i Maqedonisë” nr. 3/11 Shkup – Qendër e cila kryen punë konsulente kompjuterike. “Pe-vla-ku” është një nga kompanitë më të mëdha të ndërtimit në Shqipëri dhe Kosovë, e themeluar në vitin 2005. “Pe-vla-ku” në ekzistencën e saj, e sidomos vitet e fundit, ka planifikuar dhe realizuar me sukses dhjetëra projekte ndërtimore. “Pe-vla-ku” ka bërë hapa të suksesshëm në ekonominë e tregut të lirë dhe me projektet e saj ka qenë pjesë e zhvillimit të të dy vendeve. Me një përvojë mbi 14-vjeçare pune, funksionimi dhe veprimi i tyre po zgjerohet dhe janë të pranishëm në shumë zona të Shqipërisë dhe Kosovës”, thuhet në njoftimin e Komisionit të Mbrojtjes së Konkurrencës.

Është një shoqëri me përgjegjësi të kufizuar e themeluar në vitin 2006, veprimtaria e së cilës është emetimi dhe administrimi i pasurive të saj të paluajtshme ose të paluajtshme të marra me qira (leasing). “Soravia Invest” është pronare e qendrës afariste “Soravia” në qendër të Shkupit, përkatësisht në rrugën “Filipi i dytë i Maqedonisë” nr. 3, në Qendrën Tregtare të Qytetit (QTQ) Shkup – Qendër.