KShPK-ja do të informojë Qeverinë se Bordi drejtues i Fondit Shëndetësor ka marrë kompensime më të larta seç duhej

Komisioni Kundër Korrupsionit do të informojë Qeverinë se kryetari, zëvendësi dhe anëtarët e Bordit Drejtues të Fondit të Sigurimeve Shëndetësore (FSSh) nuk kanë vepruar sipas konkluzionit të tij nga korriku 2021 për uljen e masës së kompensimit që marrin, transmeton Portalb.mk.

Siç njoftoi anëtari i saj Vladimir Georgiev në një seancë të KShPK-së, ata gjatë gjithë vitit kanë marrë shtesa në shuma më të larta se ato të përcaktuara me konkluzion të Qeverisë.

Qeveria në prill të vitit 2021, siç tha, caktoi rritje të kompensimit për 18.000 dhe 15.000 denarë, ndërsa në korrik 2021, me konkluzion të dytë urdhëroi kthimin e shumave të vjetra, më të ulëta prej 12.000 dhe 10.000 denarë, por kryetari dhe anëtarët e Bordit të Drejtorëve të FSSh vazhduan të merrnin shumën më të lartë. Ajo zgjati deri në gusht 2022, kur u bë e njohur për publikun.

Bordi i Drejtorëve të FSShM-it arsyetohet se nuk e ka ditur vendimin e dytë të Qeverisë për uljen e tarifave.

“Pasi u bë publike kjo, Bordi i Drejtorëve miratoi një akt të brendshëm për uljen e kompensimeve sipas konkluzionit të Qeverisë nga korriku 2021… Arsyetimi se nuk e dinin nuk qëndron, sepse të gjitha bordet e tjera drejtuese ulën shumat”, tha Georgiev.

Prandaj, sugjeroi që Qeveria, e cila emëron bordet drejtuese në institucionet shtetërore, të marrë masa për mosrespektimin e konkluzionit të saj.

U tha gjithashtu se nuk kanë përgjigje të qartë nëse Qeveria ka reagime nga këto organe për zbatimin e konkluzioneve dhe udhëzimeve të saj.