Izraeli bombardoi kompleksin e OKB-së në Gaza, raportohet për shumë të vrarë

Programi i Kombeve të Bashkuara për Zhvillim (UNDP) tha se shumë njerëz u vranë dhe u plagosën si pasojë e bombardimit të kompleksit të OKB-së në Gaza mbrëmë, transmeton Anadolu.

Në një deklaratë të shtunën, UNDP-ja tha se është “thellësisht e shqetësuar nga raportimet paraprake për bombardimin e kompleksit të Kombeve të Bashkuara në qytetin e Gazës, të cilin Programi i UNDP-së për Ndihmën për Popullin Palestinez e menaxhoi deri më 13 tetor, kur stafi i OKB-së liroi objektet”.

Aty thuhet se “granatimet raportohet se kanë rezultuar në një numër të konsiderueshëm vdekjesh dhe plagosjesh”.

Më 6 nëntor, UNDP-ja raportoi se “disa qindra njerëz që kërkonin strehim kishin hyrë në kompleks dhe ka indikacione se ky numër që atëherë është rritur ndjeshëm”.

“Tragjedia e vazhdueshme e vdekjeve dhe plagosjeve të civilëve të bllokuar në këtë konflikt është e papranueshme dhe duhet të ndalet”, shtoi UNDP-ja.

Programi theksoi se “civilët, infrastruktura civile dhe paprekshmëria e objekteve të OKB-së, duhet të respektohen dhe mbrohen në çdo kohë”.

Ai gjithashtu theksoi se “e drejta ndërkombëtare humanitare, duke përfshirë parimet e dallimit, proporcionalitetit dhe masës paraprake, duhet të respektohet dhe të mbështetet”.

Spitali Al-Quds në Gaza jashtë shërbimit për shkak të mungesës së karburantit dhe energjisë elektrike

Gjysmëhëna e Kuqe Palestineze (PRCS) njoftoi sot se Spitali Al-Quds është jashtë funksionit për shkak të mungesës së karburantit dhe ndërprerjes së energjisë elektrike, transmeton Anadolu.

Gjysmëhëna e Kuqe Palestineze tha në një deklaratë se “Spitali Al-Quds është jashtë shërbimit dhe nuk funksionon më”.

“Ndërprerja e shërbimeve është për shkak të shterjes së karburantit në dispozicion dhe ndërprerjes së energjisë elektrike”, shtohet në deklaratë.

Gjysmëhëna e Kuqe Palestineze tha se “i mban përgjegjës komunitetin ndërkombëtar dhe nënshkruesit e Konventës së Katërt të Gjenevës për prishjen e plotë të sistemit shëndetësor dhe për kushtet e rënda humanitare që rezultojnë”.

Izraeli ka kryer sulme të pamëshirshme ajrore dhe tokësore në Rripin e Gazës – duke përfshirë spitalet, rezidencat dhe objektet fetare – që nga sulmi ndërkufitar nga grupi i rezistencës palestineze Hamas më 7 tetor.

Të paktën 11.100 palestinezë janë vrarë, duke përfshirë 4.506 fëmijë dhe 3.027 gra. Ndërkohë, numri i të vdekurve izraelitë është rreth 1.200, sipas shifrave zyrtare.