Browsing Tag

Besa Arifi

Viti i brishtë

Sot është dita plotësuese që e kemi në këtë vit që ka 366 ditë. Është një ditë e mirë për të menduar se çfarë bëjmë dhe si i kalojmë ditët tona të zakonshme. Çka do të thotë një ditë plus në jetën tonë? Sikur kjo të ishte dita jonë e fundit…
Lexo më shumë

Kandidatët

Presidenti i shtetit në një demokraci parlamentare është menduar të jetë figurë reprezentative. Ka shtete me sistem presidencial ku shefi i shteti është figura qendrore e pushteti ekzekutiv. Në shtetet me sistem parlamentar, pushtetin…
Lexo më shumë

Mjeshtri dhe ana tjetër

Në një tregim të bukur zen, një djalosh shkon tek një mjeshtër i urtë dhe i thotë që dëshiron shumë që të studiojë mësimet zen dhe e pyet sa gjatë do t’i shkojë që t’i mësojë të gjitha. Mjeshtri mendohet për një moment dhe i thotë se do ti…
Lexo më shumë

EPIDEMITË

Lloji jonë e ka emërtuar veten fare pa modesti “homo sapiens”, që në përkthim nga latinishtja do të thotë: “njeriu i mençur apo i ditur”. Ky emërtim është bërë në bazë të logjikës së zhvilluar të njeriut si qenje që dallon nga qeniet tjera…
Lexo më shumë

Kryeministri

Para disa ditësh, me 28 janar të këtij viti, në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë së Veriut u zgjodh qeveria kalimtare, që ndryshe njihet si qeveria e Përzhinës, e cila do të funksionojë deri në krijimin e qeverisë së re që pritet të…
Lexo më shumë

Standarde të pamundura dhe pa kuptim

Një vajzë angleze njëzetvjeçare vdiq para disa ditësh rrugës duke u kthyer në Londër pas operacionit për zvogëlimin e lukthit që e bëri në Stamboll. Vajza kishte tërë jetën që ishte mbipeshë, për çka kishte qene e bulizuar nga moshatarët e…
Lexo më shumë

Nga e thëna në të bërë

Është lehtë të shkruash rregulla, është vështirë t’i zbatosh ato. Me këtë realitet përballemi për një kohë të gjatë ne vendin tonë. Të gjitha raportet ndërkombëtare vërejnë që ligjet tona janë në rregull, kemi ligje për gjithçka dhe çdo…
Lexo më shumë

WALDEN

Në këto ditë dimri të ftohta pa borë pata mundësi ta lexoj librin Walden nga Henry David Thoreau për të cilin kisha lexuar shumë të flitet mes esencialistëve modernë të cilët promovojnë një jetë të thjeshtë dhe esenciale, përpara bollëkut…
Lexo më shumë

Pritshmëritë

Viti i ri lidhet gjithmonë me pritshmëritë për një vit më të mirë, më të mbarë e me më shumë mundësi. Të gjithë shpresojnë se ajo që na pret duhet të jetë më e mirë se ajo që po lëmë pas. Të gjithë presin diçka më shumë, diçka më mirë,…
Lexo më shumë

MUNDËSITË

Edhe një vit po përfundon. Fundi i vitit është gjithnjë përplot me emocione të përziera, melankoli për kohën që kalon pa u ndalur dhe gjithnjë e më shpejtë, e njëherit edhe shpresë për një vit më të mirë, për mundësi të reja që na jepen çdo…
Lexo më shumë