SHBA-ja i kërkoi Izraelit hetim të shpejtë për vrasjen e punëtorëve të bamirësisë

Shtetet e Bashkuara i kanë kërkuar Izraelit ta kryejë një hetim të shpejtë për sulmin nga i cili u vranë shtatë njerëz që punonin për grupin e bamirësisë, Kuzhina Qendrore Botërore në Gazë, tha të mërkurën Departamenti amerikan i Shtetit (DASH), raporton REL.

Izraeli duhet të ndërmarrë masa më të mira për mbrojtjen e punëtorëve të bamirësisë dhe të të gjithë civilëve, tha për gazetarë zëdhënësi i DASH-it, Matthew Miller.

“Nuk ka rëndësi se si gabuan ata. Në fund të fundit, kanë vdekur shtatë punëtorë të bamirësisë, të cilët po përpiqeshin të dërgonin ndihma humanitare. Prandaj, pavarësisht se cila është arsyeja që e shkaktoi këtë tragjedi, apo gabimi që ndodhi brenda IDF-së, është e papranueshme”, tha Miller.

Punëtorët e grupit të kuzhinierit të famshëm Jose Andres u vranë kur veturat e tyre u goditën pak pasi ishin shkarkuar 100 tonë ushqim të sjellë në Gazë përmes detit.

htetet e Bashkuara i kanë kërkuar Izraelit ta kryejë një hetim të shpejtë për sulmin nga i cili u vranë shtatë njerëz që punonin për grupin e bamirësisë, Kuzhina Qendrore Botërore në Gazë, tha të mërkurën Departamenti amerikan i Shtetit (DASH).

Izraeli duhet të ndërmarrë masa më të mira për mbrojtjen e punëtorëve të bamirësisë dhe të të gjithë civilëve, tha për gazetarë zëdhënësi i DASH-it, Matthew Miller.

“Nuk ka rëndësi se si gabuan ata. Në fund të fundit, kanë vdekur shtatë punëtorë të bamirësisë, të cilët po përpiqeshin të dërgonin ndihma humanitare. Prandaj, pavarësisht se cila është arsyeja që e shkaktoi këtë tragjedi, apo gabimi që ndodhi brenda IDF-së, është e papranueshme”, tha Miller.

Punëtorët e grupit të kuzhinierit të famshëm Jose Andres u vranë kur veturat e tyre u goditën pak pasi ishin shkarkuar 100 tonë ushqim të sjellë në Gazë përmes detit.