OBSh: Ndryshimi i klimës nuk është kërcënim i largët, po ndodh tani

Drejtori i Përgjithshëm i Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSh), Tedros Adhanom Ghebreyesus, tha se ndryshimi i klimës nuk është një kërcënim i largët dhe se ndikon në jetën dhe ekosistemet, transmeton TRT Balkan.

Ghebreyesus foli për ndryshimet klimatike në një profil në platformën sociale X, të njohur më herët si Twitter.

Duke vënë në dukje se ka zjarre dhe përmbytje shkatërruese në mbarë botën, si dhe valë ekstreme të të nxehtit dhe thatësira të zgjatura, Ghebreyesus tha:

“Ndryshimi i klimës nuk është  kërcënim i largët. Po ndodh tani, duke prekur jetën dhe ekosistemet. Le të bashkohemi, të reduktojmë emetimet, të mbështesim elasticitetin dhe të jemi të qëndrueshëm në të ardhmen. Le të krijojmë një rrugë.”

Ghebreyesus theksoi se e ardhmja e botës dhe e brezave të rinj varet nga këta hapa që do të ndërmerren në lidhje me klimën.

Edhe pse ka pasur më parë ngjarje natyrore ekstreme në mbarë botën, korriku 2023 u regjistrua si muaji më i nxehtë ndonjëherë.