Nuk është e vërtetë që Gjermania dhe NATO dërgojnë 90 mijë ushtarë në frontin kundër Rusisë

Pretendimi se NATO dhe Gjermania po dërgojnë 90,000 trupa në frontin me Rusinë është i gabuar. Është stërvitja më e madhe ushtarake e anëtarëve të NATO-s, e cila filloi në janar 2024 dhe përfundoi në maj 2024.Videoja e shpërndarë nga postimi, e cila është e një konference për shtyp të gjeneralit gjerman Carsten Breuer, mund të gjendet në YouTube që nga 24 prilli 2024. Nga video bëhet e qartë se gjenerali Breuer flet për stërvitjen gjermane Quadriga 2024 dhe stërvitjen e NATO-s Steadfast Defender 24, transmeton Vërtetmatësi.

Një postim në Facebook paraqet një sërë gënjeshtrash për NATO-n dhe Bashkimin Evropian, për vlerat që këto dy organizata përfaqësojnë, si dhe pretendon gabimisht se NATO dhe Gjermania po dërgojnë 90,000 ushtarë në frontin me Rusinë.

“HAJDE PËR HAJËR!
Me vite ju thash ju nuk besoni, në rregull ,e drejta juaj.
E tani po ju them mblidhni të dashurit tuaj dhe shihni njëri-tjetrin përqafoni njëri-tjetrin. Pse sepse territori i quajtur GJERMANIA VERIORE është pjesë e NATO-s satanike dhe BE-së pedofile dhe kështu ju jeni një objektiv legjitim i balistikës ruse
Dhe ju sërish nuk besoni!
Kaq ishte!
Nga BE-ja pedofile.
Ju maqedonasit thjesht uleni në Gjermani”, thuhet në postim.

Përveç postimit, është shpërndarë një video e shkurtër me një përshkrim:

“NATO dhe Gjermania dërgojnë 90 mijë ushtarë në frontin me Rusinë”.

Ky pretendim është i gabuar, pra nuk ka një gjë të tillë. Është stërvitja më e madhe ushtarake e anëtarëve të NATO-s, e cila filloi në janar 2024 dhe përfundoi në maj 2024. Në stërvitje morën pjesë 90,000 ushtarë nga vendet anëtare të NATO-s dhe ata nuk u dërguan në frontin me Rusinë.

“Aleanca këtë javë filloi Steadfast Defender 24, stërvitjen e saj më të madhe ushtarake që nga Lufta e Ftohtë. Gjatë muajve të ardhshëm, rreth 90,000 personel ushtarak të NATO-s do të marrin pjesë në një seri stërvitjesh në të gjithë Evropën, të ngjashme me ato që u panë në Rumani në 2023. Pesëdhjetë anije detare, tetëdhjetë avionë dhe mbi një mijë automjete luftarake janë të përfshira”, raportoi Zëri i Amerikës më 26 janar 2024.

Videoja e shpërndarë nga postimi, e cila është e një konference për shtyp të gjeneralit gjerman Carsten Breuer, mund të gjendet në YouTube që nga 24 prilli 2024. Nga video bëhet e qartë se gjenerali Breuer flet për stërvitjen gjermane Quadriga 2024 dhe stërvitjen e NATO-s Steadfast Defender 24. 

Si pjesë e stërvitjes madhore të NATO-s, Stadfast Defender, forcat tokësore të Bundeswehr-it po demonstrojnë gatishmërinë e tyre mbrojtëse në rast të një aleance me Quadriga 2024. Do të jetë “manovra më e madhe e aleancës së mbrojtjes në dekada”, tha gjenerali amerikan Christopher Cavoli pas një takimi të Komitetit Ushtarak të NATO-s në Bruksel me rastin e nisjes së “Steadfast Defender” në shkurt, sipas përshkrimit nën videon në YouTube.

Gjenerali Carsten Breyer (Inspektori i Përgjithshëm i Bundeswehr-it) dhe gjeneral-kolonel Alexander Solfrank (Komandanti i Komandës së Mbështetjes dhe Mundësimit të Përbashkët (JSEC)) do të prezantojnë stërvitjen Quadriga 2024 të hënën në mëngjes (22 prill 2024). Bundeswehr do të marrë pjesë në Steadfast Defender 24 me stërvitjen Quadriga 2024, shtohet përshkrimi.

Pra, nuk bëhet fjalë për dërgimin e trupave të NATO-s në frontin rus, as nuk ka asnjë lloj lufte të NATO-s me Rusinë, siç po tentohet të paraqitet vazhdimisht, që është një rrëfim i njohur dezinformues rus, të cilën Vërtetmatësi e ka shkruar shumë herë më parë.

Njoftimi nxjerr në pah edhe vlerat e supozuara të BE-së dhe NATO-s që nuk korrespondojnë fare me vlerat që përfaqëson BE-ja dhe arsyet për të cilat NATO ekziston, të gjitha me qëllim të demonizimit të këtyre dy organizatave. Njoftime të tilla në të cilat liderët e NATO-s deklarohen si “satanistë” nuk janë të reja, por janë pjesë e një makinerie propagandistike të mirëplanifikuar që promovon këtë narrativë për të njollosur Aleancën. Fotografitë janë keqpërdorur në të kaluarën për të mashtruar publikun se liderët botërorë të NATO-s janë satanistë, dhe Vërtetmatës tashmë ka shkruar për këtë këtu.

Ka kohë që po bëhet propagandë kundër Perëndimit dhe NATO-s dhe kjo organizatë është demonizuar pa argumente. Kjo është intensifikuar veçanërisht që kur NATO dënoi agresionin brutal dhe të paprovokuar ushtarak të Rusisë kundër Ukrainës, e cila është një shtet i pavarur dhe demokratik dhe një partner i ngushtë i NATO-s. NATO dhe aleatët vazhdojnë të mbështesin Ukrainën në të drejtën e saj të padiskutueshme për vetëmbrojtje.

Narrativa propagandistike me gjuhën e urrejtjes “Bashkimi Evropian pedofil” vazhdon edhe në hapësirën e internetit për të diskredituar BE-në, megjithëse vlerat që BE-ja përfaqëson nuk mund të jenë më larg legalizimit të pedofilisë. Përkundrazi, është krim në të gjitha vendet e BE-së.

Sipas Konventës për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve, neni 34 thotë se Qeveritë duhet t’i mbrojnë fëmijët nga shfrytëzimi seksual dhe abuzimi seksual, duke përfshirë nga njerëzit që i detyrojnë fëmijët të bëjnë seks për para ose i fotografojnë ata në mënyrë të papërshtatshme ose ata rekord. Pornografia e fëmijëve është e dënueshme dhe vepër penale në të gjithë Evropën.

Për të gjitha faktet më sipër, ne e vlerësojmë postimin si të pavërtetë, pra të gabuar.