Në Greqi filloi gjyqi për vrasjen e shqiptarit 17 vite më parë

Të hënën pritet të nisë në Gjykatën e a Prevezës në Greqi gjyqi për vrasjen e 23 vjecarit shqiptar Emiljano, nga Erseka. Ai dyshohet se u vra në dhjetor 2007, ndërkohë që trupi i tij u gjet në 5 maj 2011 pranë një stalle në Amos Marmaron të Janinës. Sipas raportit të mjekut-ligjor, vdekja e të riut ka ardhur për shkak të thyerjeve të kafkës. Stalla i çoi oficerët te shoku i viktimës, i identifikuar si Sait alias Miço, i cili kishte qenë duke festuar natën e zhdukjes dhe pretendonte se ishte kthyer vetëm në shtëpi, raporton ABC.

Miku jetonte vetëm 23.6 metra larg vendit ku u gjet skeleti. Sjellja e tij u konsiderua e dyshimtë pasi ai nuk raportoi kurrë në polici se kishte vërejtur ndonjë gjë në stallë. As erë e keqe e fortë nga dekompozimi i saj.

Autoritetet dolën në përfundimin se shoku i tij ishte ai që e vrau: “Nga faktet dhe në veçanti nga kombinimi i faktit që i akuzuari ishte personi i fundit me viktimën natën e datës 23.12.2007 dhe faktit se është gjetur pranë stallës në të cilën jetonte në atë kohë, konstatohet se sjellja e të akuzuarit vërteton veprën e vrasjes me dashje që i atribuohet”.

Autoritetet gjyqësore më tej deklarojnë se krimin e ka kryer në gjendje të qetë shpirtërore. Nga ana e tij, i pandehuri mohon çdo përfshirje në vrasjen e shokut të tij. Ai këmbëngul se ata u ndanë në natën fatale, duke injoruar lëvizjet e tij menjëherë pas. Që nga lëshimi i fletarrestit në vitin 2015, i akuzuari është arrestuar në vitin 2023 dhe ka 11 muaj që ndodhet në paraburgim. Sot ai është ulur në bankën e Gjykatës së Prevezës, 17 vite pas krimit.

I riu nga Erseka kishte humbur disa çanta me drogë gjatë kalimit në Greqi dhe kjo dyshohet si shkak për ngjarjen e rëndë.