Kina ofroi që të thellojë lidhjet e sigurisë me Hungarinë

Kina ka ofruar të thellojë bashkëpunimin e sigurisë me Hungarinë, duke nënvizuar lidhjet e ngrohta të Budapestit me Pekinin ashtu si zyrtarët hungarezë shpërfillën një delegacion vizitor nga Uashingtoni, raporton KlanKosova.

Kryeministri i Hungarisë, Viktor Orbán, u takua të premten me ministrin e sigurisë publike të Kinës, Wang Xiaohong, shkruan The Guardian.

Në komentet e publikuara nga agjencia zyrtare e lajmeve kineze Xinhua gjatë fundjavës, Wang tha se ai shpresonte të “thellonte bashkëpunimin në fusha duke përfshirë kundër-terrorizmin, luftimin e krimeve transnacionale, sigurinë dhe ndërtimin e kapaciteteve të zbatimit të ligjit nën iniciativën e brezit dhe rrugës”.

Synimi, sipas ministrit kinez, do të ishte “të bëjë zbatimin e ligjit dhe bashkëpunimin e sigurisë një pikë të re të marrëdhënieve dypalëshe”.