Browsing Category

Qendrime

‘DEMOKRACIA E KAFJALLIT’

Demokracia është një sistem politik i qeverisjes së popullit, i lirisë, i pavarësisë ideore dhe veprimore gjithnjë brenda kornizave apo rregullave të lojës. Është një mënyrë qeverisjeje në të cilën pushteti suprem i është dhënë popullit dhe…
Lexo më shumë

Keqpërdorimi i kujtesës historike

Ëndrra për të qenë një ditë pjesë e BE-së vjen nga dëshira për të jetuar më mirë dhe për të mësuar nga e kaluara. Këtu lindin disa pyetje nëse popujt e Ballkanit kanë mësuar nga e kaluara e hidhur historike, apo kanë në plan të vazhdojnë të…
Lexo më shumë

Dikur dhe tani

Disa gjëra që me shumë mund dhe sakrificë janë arrirë me kalimin e kohës normalizohen. Shtatë vite më parë erdhëm në pragun e luftës civile në momentin kur për herë të parë një shqiptar u zgjodh kryetar i Kuvendit të RMV. Në atë kohë ishin…
Lexo më shumë

EPIDEMIA E FJALAMANISË

Askush askënd nuk e dëgjon. Të gjithë flasin përnjëherësh. Secili mendon se çfarë do të thotë dhe nuk e dëgjon tjetrin se çfarë është duke thënë. Kjo është mënyra e “komunikimit” në media. Sa më shumë zhurmë, fyerje, rrëmujë dhe cektësi…
Lexo më shumë