Ciceroni kulturor: Në Shkup fillon “Skupi Festival”, në Gostivar vjen premiera “Karantina”

Portalb.mk si gjithnjë, mundohet t’ua sjellë agjendën kulturore të ngjarjeve në Maqedoninë e Veriut përmes ”Ciceronit kulturor”. Fare lehtë, nëse nuk e gjeni ngjarjen tuaj të shënuar këtu, mund të na shkruani në rrjetet tona sociale ose në faqen tonë  dhe përfundimisht do ta vendosni ngjarjen tuaj aty ku duhet dhe ku më lehtë arrin te lexuesi.

 

SHKUP

Festivali Ndërkombëtar i Teatrit “Skupi Festival”

Nga data 5 deri më 10 tetor.

E Enjte  05.10.2023    20:00

ARBRI

Teatri Oda Prishtinë, Kosovë

Autor: Lirak Çelaj

Regjisor: Lirak Çelaj

Në skenën e Teatrit Shqiptar-Shkup

Premte  06.10.2023    20:00

NËN KALA

Hulumtime mbi teatrin fizik

Autor: Villiam Shekspir

Adaptuar nga : Pinar Akkuzu & Gülden Arsal Yavuz

Regjia : Guray Dincol

Në skenën e Teatrit Shqiptar-Shkup

E Shtunë  07.10.2023    20:00

I BËRË NË COPA

Teatri La Belle Meunière, Francë

Autor, regjisor si dhe në role: Marguerite Bordat, Raphaël Cottin dhe Pierre Meunier.

Në skenën e Teatrit Shqiptar-Shkup

Е Diel  08.10.2023    20:00

SHTRËNGATË DHE ZHBIRIM

Punëtori nga  Tea Begovska

Në skenën e Teatrit Shqiptar-Shkup

E Hënë  09.10.2023   20:00

TRAMVAJI I QUAJTUR DËSHIRË

Teatri i Luftës Sarajevë, B&H

Autor: Tenesi Villiams

Regjia dhe Luajnë: Dina Mushanoviç, Alban Ukaj, Igor Skvarica, Matea Mavrak dhe Noa Jugo.

Në skenën e Teatrit Shqiptar-Shkup

E Martë  10.10.2023    20:00

ORFEU

Teatri Kombëtar Ivan Vazov , Sofje Bullgari

Dramaturg: Matich Starina

Regjisor: Jernei Lorenci

Në skenën e Teatrit Shqiptar-Shkup

 

GOSTIVAR

5 tetor, ora 20.00 – Premiera “Karantina”

Autor: Jean Pierre Martinez

Regjia: Gent M. Çajani

Muzika: Luan Dehari – Primodrum

Interpretojnë:

Ajshe Useini

Kujtime Ahmeti

Afrodita Xhaferi

Arian Ejupi

Poster design: Vigan Demi