Stefkovski nuk kishte pistoletë të vërtetë, por shënoi fillimin e një gare me një armë sinjalizuese

Postimi pretendon në mënyrë të rreme se kryetari i komunës Stefkovski shëtitet me një armë të vërtetë dhe sillet si sherif lokal. Bëhet fjalë për hapjen e një manifestimi sportiv dhe terreneve sportive në Gazi Babë, ndërsa kryetari Stefkovski me pistoletë sinjalizuese sinjalizoi fillimin e një gare të atletikës, shkruan Vërtetmatësi.

Ne analizojmë një postim në Facebook që pretendon se kryetari i Komunës së Gazi Babës, Boban Stefkovski, ka shëtitur me armë dhe sillet si sherif:

Kur zgjedh një të dënuar për drogë si kryetar bashkie, ai luan sherif.

Postimi shpërndan edhe një fotografi në të cilën Stefkovski shihet duke mbajtur një armë në dorë, por konteksti është lënë jashtë, gjegjësisht nuk zbulohet se kur dhe si është bërë fotografia.

Në komentet nën postim ka reagime të shumta në të cilat qytetarët komentojnë se jemi bërë si Teksasi, të tjerë pyesin se kush ia ka dhënë armën, po ashtu nuk mungojnë thirrjet që qytetarët të kenë kujdes kë votojnë.

Nga kontrolli ynë rezultoi se Stefkovski vërtet ka bërë një foto me armë në dorë, por në postimin që po analizojmë fotografia është e prerë, në mënyrë që të mos shihet se në çfarë konteksti është bërë dhe është përdorur për të manipuluar publikun duke mos duke thënë se është një armë sinjalizuese me të cilën sinjalizohet fillimi i një gare.

Domethënë, nëse kontrolloni profilin zyrtar në Facebook të kryetarit të Komunës së Gazi Babës, do të gjeni fotografinë origjinale që është përdorur për manipulim në postim.

Sipas postimit në profilin e Stefkovskit në Facebook, fotografia është publikuar më 17.04.2024 dhe është bërë gjatë hapjes së terreneve atletike në SHFK “Naum Naumovski Borçe”.

Fusha të hapura të atletikës në SHFK Naum Naumovski Borçe!
✅Shkolla fillore komunale Naum Naumovski Borçe është shkolla e parë në Republikën e Maqedonisë që nga sot ka fusha atletike.
👇Me realizimin e këtij projekti ndërtuam një pistë atletike me tapet tartan për vrapim 100 metra me katër pista, një segment kërcim së gjati dhe një segment gjuajtjeje.
👉Investimi total është 6.400.000 denarë.
‼️Realizimi i këtij projekti paraqet një mundësi për të zhvilluar sportin atletik të nxënësve, por edhe të shkollave të tjera fillore në komunën e Gazi Babës.
✌️Uroj që në këto terrene sportive të organizohen dhe realizohen shumë ngjarje sportive ku nxënësit do të kenë mundësi të zhvillojnë aktivitete sportive, të argëtohen dhe të miqësohen.
🤝I shpreh mirënjohjen time Federatës së Atletikës së Maqedonisë për bashkëpunimin e suksesshëm në realizimin e këtij projekti, thuhet në njoftimin e Stefkovskit.

Prandaj, nuk mund të thuhet se Stefkoski po ecte me një armë të vërtetë dhe po sillet si sherif, siç pretendon postimi. Bëhet fjalë për hapjen e një manifestimi sportiv dhe terreneve sportive në Gazi Babë, ku kryetari Stefkovski sinjalizoi fillimin e një gare me pistoletë sinjalizuese. Është e qartë se postimi qëllimisht nuk e ka thënë këtë për të manipuluar publikun dhe për të nxjerrë pikë politike. Prandaj, ne e vlerësojmë postimin si të rremë.