Moska pretendon se RMV ka shpallur persona “non grata” tre diplomatë rus dhe paralajmëroi se do t’i përgjigjet këtij veprimi

Tre diplomatë rus janë shpallur persona “non grata”, përkatësisht të padëshiruar në vend nga ana e autoriteteve të Maqedonisë së Veriut, transmeton Portalb.mk.

Këtë e ka kumtuar pasditën e sotme ambasada e Federatës Ruse në vend, përmes një postimi në rrjetin social “X” (Twitter), në të cilin transmetoi një koment të zëdhënëses së Ministrisë së Jashtme të Rusisë, Marija Zaharova.

Ky veprim i autoriteve të RMV-së, siç theksohet, ka ndodhur më 12 shtator, pa sqarime për arsyet.

Rusia e ka cilësuar si të papërgjegjshëm dhe akt armiqësor shpalljen e tre diplomatëve për persona të padëshiruar dhe paralajmëroi se nuk do të mbetet pa përgjigje.

“Më 12 shator autoritetet e Maqedonisë së Veriut, pa sqarime për arsyet, shpallën tre diplomatë të Ambasadës Ruse në Shkup për “persona non grata”. Hapi i papërgjegjshëm dhe armiqësor i autoriteteve të Maqedonisë së Veriut nuk do të mbetet pa përgjigje”, thuhet në postimin e ambasadës ruse.

Ndërkaq, komenti i Zaharovës është publikuar edhe në faqen zyrtare të internetit të MPJ-së ruse.

Përkrah informatave për shpalljen e tre diplomatëve ruse për “persona non grata”, në koment theksohet se, autoritetet e RMV-së “vazhdojnë të ecin në rrugën e përkeqësimit të konfrontimit dhe t’i zhvillojnë raportet bilaterale, të cilat edhe ashtu janë në krizë të thellë, në qorr sokak.

“Vendimi për dëbimin e kolegëve tanë e vlerësojnë si dëshirë joadekuate e udhëheqësisë së këtij vendi që edhe njëherë t’ua dëshmojë gardianëve perëndimor rëndësinë e tyre në luftën kundër “kërcënimit rus” imagjinar. Hapi i papërgjegjshëm dhe armiqësor i autoriteteve të Maqedonisë së Veriut nuk do të mbetet pa përgjigje”, theksohet në komentin e Zaharovës, të publikuar në ueb faqen e MPJ-së ruse.