Deepfake ose realitet, diskutim “Cyber Shake” për të rinj, sot në “Kotur” në Shkup

A e dini se çfarë do të thotë deepfake? Si t’i njohim videot, audiot dhe fotot e rreme që përhapin dezinformata në rrjetet sociale? Cilat mjete duhet të përdorni për t’ju ndihmuar të përcaktoni se cilat video, përmbajtje audio ose foto janë krijuar nga AI dhe cilat janë autentike? Kjo është tema e eventit “Cybershake” – diskutim për të rinjtë “Deepfake ose realitet”, i cili do të mbahet sot, 21 shkurt 2024 në orën 18:00 në kafe dhe film Kotur, transmeton Portalb.mk.

Të gjithë të interesuarit për të marrë pjesë mund të regjistrohen në këtë link.

Në event, përveç debatit dhe diskutimit me temën “Deepfake”, pjesëmarrësit do të kenë mundësinë të testojnë njohuritë dhe gatishmërinë e tyre për të njohur videot e rreme, të krijuara me ndihmën e inteligjencës artificiale, të cilat janë përhapur masivisht në rrjetet sociale, madje edhe në media, me qëllim përhapjen e dezinformatave.

Folës do të jenë Bojan Stojkovski, kryeredaktor i portalit IT.mk, Ivan Çorbev, profesor nga FShIIK dhe Meri Jordanovska, zëvendëskryeredaktore në Meta.mk.

Në fund të eventit do të ketë një kuiz shtesë me pyetje për deepfake, nga ajo që do të diskutohet aty dhe IT.mk do të ndajë tre çmime:

Vendi i parë: Kupon 1500 denar për marketin e tyre IT + anëtarësim Premium për përmbajtjen e tyre

Vendi i dytë: Anëtarësimi premium për përmbajtjen e tyre

Vendi i tretë: Anëtarësimi bazë për përmbajtjen e tyre

Ngjarja “Cyber ​​​​Shake” organizohet nga Fondacioni për Internet dhe Shoqëri “Metamorfozis” me mbështetjen e Aktivitetit të USAID-it për të rinjtë që krijojnë mundësi aktive, i zbatuar nga organizata IESC në partneritet me Forumin Arsimor Rinor dhe CEED Hub Shkup. .