Bedri Hamza, kandidat i PDK-së për postin e kryeministrit

Subjekti më i madh opozitar në Kosovë, Partia Demokratike e Kosovës, ka prezantuar si kandidat për kryeministër, Bedri Hamzën, raporton REL. Hamza aktualisht është kryetar i komunës së Mitrovicës së Jugut.

Gjatë një konference për media, udhëheqësi i PDK-së, Memli Krasniqi, tha se zgjedhjet duhet të mbahen sa më shpejt, për shkak të, siç tha ai, keqqeverisjes nga partia në pushtet, Lëvizja Vetëvendosje, por edhe shqetësimeve të sigurisë dhe “mbi të gjitha ekonomisë së rënduar dhe stagnuar”.

“Kosova ka nevojë për një model të dëshmuar të qeverisjes. Për një qeverisje që kryen punë, që e mban fjalën dhe që u shërben të gjithë qytetarëve pa dallim”, tha ai.

Teksa prezantoi kandidatin partisë së tij për kryeministër, Krasniqi tha se Kosovës i duhet të ketë në ballë një personalitet me përvojë institucionale.

“Kjo detyrë kërkon në ballë një shërbyes civil të dëshmuar, me përvojë dhe të përkushtuar për të kthyer Kosovën në binarët e zhvillimit, një udhëheqës që kurrë nuk është lëkundur në besnikërinë dhe angazhimin e tij për shtetin tonë. Një lider që u ofron qytetarëve parashikueshmëri dhe siguri. Kosova e ka një personalitet të tillë”, tha Krasniqi duke iu referuar Bedri Hamzës.