Vera e Kulturës Tetovare me agjendë të ngjeshur këtë vit, ky është programi (Video)

Si çdo vit edhe sivjet do të mbahet Vera e Kulturës Tetovare nën moton “Festojmë në Vendlindje” dhe me shumë aktivitete të ndryshme nga 16 korriku deri më 2 gusht, më poshtë përcjellim programin e plotë, raporton Portalb.mk.

Zëdhënësja e Komunës së Tetovës Besarta Ramadani përmes një konference për shtyp shpalosi programin për këtë vit dhe tha se ky organizim për qëllim ka të afrojë qytetarët dhe kulturat e ndryshme që jetojnë në këtë nënqiell.

“Vera Kulturore” është një festë e trashëgimisë sonë të përbashkët, një platformë ku të gjithë ne mund të ndajmë vlerat dhe historitë tona të pasura. Gjatë këtyre ditëve të veçanta, ne do të kemi mundësinë të shijojmë aktivitete të ndryshme sportive, artistike dhe kulturore, që nga koncertet muzikore, ekspozitat e artit, shfaqjet teatrale”, tha Ramadani.

Ky është programi.

Java sportive:

 • 16.07.2024

Gara të notit

Lokacioni: Pishina e qytetit

Ora: 12:00

 • 17.07.2024

Gara të notit

Lokacioni: Pishina e qytetit

Ora: 12:00

 • 18.07.2024

Turneu i futbollit të maqedonëve

Lokacioni: Stadiumi i Qendrës sportive

Ora 18:00

 • 19.07.2024

Beach volley

Lokacioni: Sheshi “Iliria”

Ora 18:00

 • 20.07.2024

Lokacioni: Sheshi “Iliria”

Ora 18:00

 • 21.07.2024

Turneu i futbollit me mërgatën shqiptare

Vera kulturore:

 • 21.07.24

Festivali ndërkombëtar folklorik “RUDINA FEST”

Lokacioni: Sheshi Iliria

Ora: 20:30

 • 22.07.24

SHKASH “Xheladin Zeqiri”, grupi i fëmijëve

Lokacioni: Sheshi Iliria

Ora: 20:30

 • 23.07.24

Nata Rome

Lokacioni: Sheshi Iliria

Ora: 20:30

Ekspozitë e Bibliotekës Kombëtare të Kosovës, Pjetër Bogdani. Ekspozitë për diasporën

Lokacioni: Radio Tetova

Ora: 19:00

 • 24.07.24

Nata Maqedone

Lokacioni: Sheshi Iliria

Ora: 20:30

Diaspora “Në objektivin e Ixhet Lutfiut” roli i shqiptarëve të Danimarkës, dokumentar

Lokacioni: Radio Tetova

Ora: 19:00

 • 25.07.24

Nata Turke

Lokacioni: Sheshi Iliria

Ora: 20:30

Rafi Halili – homazh për nder të tij

Lokacioni: Radio Tetova

Ora: 19:00

Galoski

Lokacioni: Ish Ronaldo

Ora: 20:30

 • 26.07.24 (premte)

Koncert për nder të mërgimtarëve nga SHKA “Xheladin Zeqiri”

Festivali i Rinisë Tetovare – “n’Rrug Fest”

 • 26.07.24

Grupi muzikor Jericho

Lokacioni: Ish Ronaldo

Ora 20:30

 • 27.07.24

Fisnikët, Fjolla Ibraimi

Lokacioni: Ish Ronaldo

Ora 20:00

 • 27.07.24

Xheladin Zeqiri, Galla pritje me rastin e 75 vjetorit

Lokacioni: Radio Tetova

Ora: 20:00

 • 28.07.24 

Promovimi i librit Lufta e Kosovës 1997-1998, një bibliografi e përzgjedhur

Lokacioni: Radio Tetova

Ora: 19:00

Ekspozitë nga Muzeu Historik Kombëtar

Lokacioni: Radio Tetova

Ora: 20:00

Grupi Offchestra, Këpurdhat

Lokacioni: Ish Ronaldo

Ora: 20:30

 • 29.07.24

Shkumbin Ismaili, Big Mama, Elita Ziberi

Ora 20:00

 • 30.07.24 TIFF ODA film festival 

Vera e Kulturës Tetovare tani më është shndërruar në tradicionale, pasi në periudhë gati të njëjtë është mbajtur edhe në vitet e kaluara.